NRK Meny
Normal

Pedersen: – En sørlandsfight om opprykket er ikke meg imot

Jerv-trener Steinar Pedersen slo sin tidligere lagkamerat og trener Petter Belsvik 3–1 i lørdagens runde i andredivisjon. De leder nå serien, men like bak ligger et opprykkssultent Vindbjart.

Pedersen

Petter Belsvik har både vært lagkamerat og trener til Steinar Pedersen. I helgen måtte han se seg slått av Jerv.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Start Pedersen

Steinar Pedersen har langt fartstid som spiller. Nå gjør han også suksess på trenersiden. Her en noe yngre Pedersen på et lagbilde for Start i 1995.

Foto: Syversen, Johnny / NTB scanpix

– Det var gøy å slå Petter. Kampen var sterkt gjennomført av oss. Vi fikk et mål mot oss, men vi klarte å snu det, og vant til slutt. Det er sterkt mot et så bra lag.

Jerv slo Fram-Larvik 3–1 på Levermyr stadion lørdag kveld. Fram-Larvik trenes av tidligere Start-spiller og assistenttrener i Lillestrøm Petter Belsvik.

Andredivisjonsklubbene fra Sørlandet tar nå en pause fra fotballen på en drøy måned, og fasit etter 11 spilte kamper er Jerv på 1. plass med 25 poeng, mens Vindbjart hviler rett bak med 24.

– Det føles veldig bra. De første elleve kampene har vi gjort bra, spesielt som nyopprykka lag.

– Jerv har ønsket en utvikling

– Jerv har slitt før. Hvilke grep har du gjort?

– Jeg kom inn på et bra tidspunkt. Klubben har god entusiasme, og en klubb som ønsket en profesjonalisering. De ønsket en utvikling, og å stabilisere seg på et høyt nivå. Jeg har tatt med meg mye av det jeg mener er riktig for å få laget til å fungere, forteller Pedersen.

Jerv rykket opp fra tredjedivisjon før sesongen 2014.

Vil ikke snakke om opprykk

– Jeg bruker null energi på å tenke i de baner, fordi jeg vet etter mange års erfaring at ingenting kommer av seg selv. Dette må vi jobbe for, sier Pedersen.

Blant de andre opprykkssultne lagene finner vi Vennesla-klubben Vindbjart. Pedersen mener de fort følger med Jerv hele veien til sesongslutt.

– Begge lagene har gjort seg fortjent til å ligge der de ligger, og hvis det blir en sørlandsfight om opprykket hadde det ikke vært meg imot.

At det er for tidlig å snakke om opprykk er også trenerkollega i Vindbjart, Steinar Skeie, enig i.

Steinar Skeie, Vindbjart

Mangeårig trener i Vindbjart, Steinar Skeie, tar ferie som serietoer.

Foto: NRK Sorlandet

– Det kan vi snakkes om igjen i oktobermåned, men det er bra for Sørlandet at både Vindbjart, Jerv og Fløy gjør det så bra. Det er et bra nivå her for tiden, sier Skeie.

Flekkerøy ligger på en foreløpig 4. plass med 21. poeng. Skeie ser gjerne for seg å slå følge med Pedersen inn til målstreken.

– Blir kamp helt inn

– Jeg tror det blir en kamp helt inn. Det er to gode lag som kan kjempe hele veien, men vi må konsentrere oss om selv.

– Er du imponert over det Pedersen har fått til?

– Når jeg ser på laget og de spillerne de har er jeg ikke så overrasket. De kommer absolutt godt av gårde, men vi får se hvem som er best i oktober, sier Skeie.

Også Vindbjart vant sin siste kamp før fotballpausen. Notodden ble slått 3–1 på Moseidmoen i Vennesla. En seier Skeie gir honnør til spillerne for.

– Notodden har mange eliteseriespillere, og har erfaring fra 1. divisjon. Det er fantastisk gøy å se på det ungguttene presterer om dagen, avslutter Skeie.

Se tabellen over andredivisjon avdeling 1 her:

Laster innhold, vennligst vent..