NRK Meny
Normal

Jenteboom på UiA

På Universitetet i Agder har 10 år med jentesatsing gitt gode resultater. Ved studiet for byggdesign var det nesten bare gutter å se tidligere, men nå er halvparten av studentene jenter.

På Universitetet i Agder har 10 år med jente-satsing gitt gode resultater. Ved byggdesignstudiet var det nesten bare gutter å se tidligere, men nå er halvparten av studentene jenter.

Storsatsingen for å få jenter til studiet for byggdesign har vært vellykket.

- Hvis du hadde gått i korridorene her i Grimstad for 10 år siden, ville du sett gutter overalt. Og vi var ekstremt glade hver gang vi så ei jente her, sier studierådgiver Geir Øivind Kløkstad.

Nå er situasjonen en helt annen. En storsatsing gjennom lang tid for å få jentene til å søke seg i studieretninger som tradisjonelt har vært mannsdominert.

Halvparten jenter

Etter 10 år har byggstudiet fylt opp nær halvparten av plassene med jenter. Mange søker seg til dette studiet for å kunne videreutdanne seg til å bli arkitekt.

– Egentlig var det på grunn av arkitekturlinja i Danmark, forteller student på byggdesignstudiet, Elin Iversen Sie.

– Men så fant jeg ut at matte og fysikk var ganske greit, så da ble det ren byggingeniør for meg.

Mange muligheter som ingeniør

En annen student peker på de mange mulighetene som finnes for ingeniører.

– Det er et veldig bredt spekter både når det gjelder arbeidsoppgaver og plasser en kan jobbe, sier Åse Marit Kringeland. – De trenger ingeniører overalt.