Trebåtfestivalen får Andhøy på laget

Skipper Jarle Andhøy skal gi Risør Trebåtfestival råd om veien videre.

Kaptein på skuta Berserk, Jarle Andhøy

Jarle Andhøy har sagt ja til å representere eventyrerne i Risør Trebåtfestivals nye kunstneriske råd.

Foto: Arne Raanaas / NRK

Risør Trebåtfestival etablerer i disse dager et helt nytt kunstnerisk råd som skal være et rådgivende organ for styre og administrasjon i spørsmål knyttet til veivalg, utvikling og disposisjoner i og rundt Europas største og eldste trebåtfestival.

Rådet vil bestå av 3 medlemmer som alle er håndplukket til oppgaven. De tre er Jarle Andhøy, Øystein Djupedal og Dag Lindebjerg.

Trebåtfestivalen 2009

Risør Trebåtfestival regnes som det fremste kystkulturarrangementet i Norge. Festivalen arrangeres i Risør i perioden 4. til 7. august.

Foto: Rømteland, Odd / Odd Rømteland/NRK

– Vi er veldig fornøyde med å presentere et råd som garantert vil sette spor etter seg innen kystkulturen i mange år fremover, sier festivalens styreleder Tove Esnault.

Har ulike oppgaver

Jarle Andhøy, som er kjent gjennom sine mange ekspedisjoner med skuta Berserk, skal i rådet representere eventyrerne og de lange stolte tradisjoner vi nordmenn har på dette området.

– Før var det skuter av tre og menn av stål. I dag er det nesten bare plastbåter og treskaller igjen. Men som medlem av Risør Trebåtfestivals nye Kunstneriske Råd har jeg mulighet til å fremme «The Norwegian steam» på sitt beste, sier Andhøy.

Øystein Djupedal, mangeårig politiker og nå fylkesmann i Aust-Agder, skal representere det politiske miljø og det offentlige Norge.

Dag Lindebjerg, som er best kjent gjennom mange produksjoner for NRK om kystkulturen langs Norge, skal representere den rotekte norske kystkulturen.

Må utvikle festivalen

Styrelederen i trebåtfestivalen mener etableringen av det nye rådet vil trygge festivalens framtid.

– Festivalen har de siste årene har blitt langt mer profesjonell, og vår fremste utfordring i årene framover blir å ivareta historie og tradisjoner, samtidig som vi må makte å utvikle festivalen for at den også skal være spennende i framtiden, sier Tove Esnault.