NRK Meny
Normal

På jakt etter Sørlandets beste sangstemme

– Det er heilt sinnsygt, ropte Jorun Stiansen i lykkerus fra scenen da hun vant Idol for ti år siden. Nå vil hun finne Sørlandets beste sangstemme.

Jorun Stiansen

Jorun Stiansen fra Vennesla er på jakt etter nye sangtalenter på Sørlandet med en egen sangkonkurranse.

Foto: Sindre Hopland / NRK

Idol-vinneren fra Vennesla er tilbake. Det er ti år siden hun vant i Spektrum, og nå vil hun løfte frem en nytt sangtalent fra sin egen landsdel.

– Det er jo helt sprøtt, at det har gått så lang tid. Nå er jeg jo snart 31 år, sier Stiansen og ler.

En overveldet Jorun Stiansen like etter at hun ble utropt til vinner av årets finale i Idol

En overveldet Jorun Stiansen like etter at hun ble utropt til vinner av Idol.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Våisen- Sørlandets beste stemme

Konkurransen har fått navnet "Våisen", som er en litt sørlandsk vri på navnet til TV 2 programmet The Voice. Ungdom mellom 11 og 18 år inviteres til audition.

– Dette er noe vi på Moonlight i Vennesla har hatt lyst til å arrangere lenge. Vi har lyst til å lage noe moro sammen med de unge, sier en entusiastisk Stiansen.

Våisen er en konkurranse i tre deler med tre dommere. Hver dommer velger sine deltagere til sitt lag med en blind audition.

– Hvert lag får veiledning før neste utfordring som er en duell. Deretter er det klart for finaleshowet i slutten av november der publikum skal bestemme og kåre sin vinner av Våisen 2014, sier den tidligere Idol- vinneren.

– Å herremann å gøy!

Jorun Stiansen har klokkertro på at det er veldig mange sangglade unge på Sørlandet som fortjener en scene å vise seg frem på.

– Vi ønsker at dette skal gi dem lyst på mer, slik at når de går av scenen så skal de tenke – Å herremann å gøy det var, dette vil jeg gjøre mer! Da er vi der og gir dem en plattform videre, sier Stiansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Jorun Stiansen

Stiansen gleder seg til å gi unge talenter en sjanse til å vise seg fram.

Foto: Sindre Hopland / NRK

– Hva gjør de som kan tenke seg å delta?

-– De kan sende en e-post til oss og melde seg på, dersom de vil synge på en profesjonell scene, foran et stort publikum med lyd og lys, oppfordrer Jorun Stiansen.

Kjendisdommerne er klare

Artist og programleder Tooji skal være dommer i konkurransen, sammen med artisten Elias.

– Detter er en genial treningsarena for de unge å prøve seg på, sier Stiansen.

Fredag 10. oktober er det første blind audition med publikum. Deretter arrangeres det to auditioner i slutten av oktober og en siste audition i begynnelsen av november.

Konkurransen er for ungdom på hele Agder.