Jacobsen spiller Tevye

Erik Wenberg Jacobsen fra Trondheim skal spille hovedrollen som Tevye i Agder Teaters oppsetting av "Spelemann på Taket"

Erik Wenberg Jacobsen

Erik Wenberg Jacobsen skal spille Tevje - her et rollebilde fra Les Miserables.

Foto: Arne Kristian Gansmo

Den 37 år gamle musikalskuespilleren Erik Wenberg Jacobsen har tidligere i år spilt hovedrollene som Valjean i "Les Miserables"på Oslo Nye Teater, og ser fram til utfordringen.

Krevende rolle

Mange har sett og hørt Lasse Kolstad, en av mange Tevyer, i årenes løp. Wenberg Jacobsen mener at den største utfordringen med denne rollen blir det spillmessige i tillegg til det musikalsk krevende. Agder Teater skal sette opp "Spelemann på taket" fra slutten av februar neste år.

Ingrid Forthun

Vakker musikal, sier teatersjef Ingrid Forthun ved Agder Teater.

Foto: Frans Kjetså / NRK

- Det er med stolthet vi presenterer Erik Wenberg Jacobsen som Tevye. Wenberg Jacobsen har hatt sentrale roller i en rekke musikaler de siste årene og han høstet fantastiske kritikker for rollen som Jean Valjean i Le Misérables, som han i løpet av kort tid spilte på både Trøndelag Teater og Oslo Nye Teater, sier teatersjef ved Agder Teater Ingrid Forthun.

Samarbeid med Opera Sør

Spellemann på taket settes opp i samarbeid med Opera Sør. Satsningen involverer 23 skuespillere, sangere og dansere og 12 musikere, blant annet fra Kristiansand Symfoniorkester, i orkestergraven, under ledelse av Per Elias Drabløs.

Video nsps_upload_2009_12_9_9_38_39_976.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

En av verdens vakreste

- Spellemann på taket er en av verdens vakreste og mest spilte musikaler som stadig berører nye generasjoner med sin dramatikk, varme, humor og sterke musikk og i tillegg gir den oss et innblikk i kulturelle endringer og sterke politiske og religiøse strømninger fra tsartidens Russland, forteller Forthun.

Erik Wenberg Jacobsen

Erik Wenberg Jacobsen, norsk sanger, født i 1972 i Trondheim. Sangutdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim (NTNU, 1992-97). Wenberg Jacobsen har medvirket i ulike musikalske oppsetninger blant annet Jean Valjean i Les Misérables, (Trøndelag Teater og Oslo Nye Teater), Rent, Spelemann på taket, West Side Story (Trøndelag Teater), Che/Magaldi i Evita (turné/Chateau Neuf), Judas i Jesus Christ Superstar (GöteborgsOperan/Trøndelag Teater), Piaf/ Bouzouki/ Musical Musikal (Det Norske Teatret), Brakar & Johanna/ My Fair Lady (Riksteatret). Wenberg Jacobsen spilte Jakob Weidemann ved urframføringen av Kjærligheten er blå (Nord-Trøndelag Teater).