NRK Meny
Normal

Ja til bompenger i Arendal

Høyre er redd for at vegnettet i Arendal bryter sammen og aksepterer innføring av bompenger for på hindre kollaps.

Geir Fredrik Sissener på talerstol

Ordførerkandidat Geir Fredrik Sissener fra Høyre mener tiden er inne for å innføre bompenger for å unngå trafikkproblemer i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Dette er dødsviktig for oss. Hvis vi ikke gjør noe, vil trafikken i Arendal stoppe opp, sa Geir Fredrik Sissener på årsmøtet i Høyre onsdag kveld.

Han er partiets nye ordførerkandidat etter Einar Halvorsen.

– Må åpne for bom

Geir Fredrik Sissener

Ordførerkandidat Geir Fredrik Sissener fra Høyre.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Geir Fredrik Sissener prater på møte
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Valgprogrammet for de neste fire årene ble diskutert, og Høyre bestemte at det ønsker en Arendalspakke slik som blant annet Kristiansand har. Det innebærer at staten går inn med betydelige summer, men bompenger må aksepteres.

– Hvis vi skal få statlig støtte, må vi godta bompenger, de dekker 50 prosent, sa Sissener.

Han viste til de store trafikkproblemene som Søgne kommune har hatt, og mente at Arendal må forhindre at situasjonen blir den samme der.

Blir debatt

Bompenger en kontroversielt i Arendal og dette blir garantert et hett tema i valgkampen til høsten.

– Vi vet at Fremskrittspartiet er imot, men vi mener det er nødvendig med en Arendalspakke for å løse trafikkproblemene, sa Sissener.

Kristoffer Lyngvi viste til at det også skal innføres bompenger i forbindelse med den nye E18 mellom Tvedestrand og Arendal. Han sa at det vil bli en makspris for de to systemene.

Andre vedtak på årsmøtet i Høyre:

Ja til kanal-utredning

Høyre i Arendal vil ikke si ja eller nei til å grave opp kanalene i byen. Men årsmøtet bestemte i kveld at de økonomiske og tekniske konsekvensene skal utredes og programfestet dette på årsmøtet.

Vil legge ned Eydehavn skole

Arendal Høyre vil overføre elvene ved Eydehavn skole til Stuenes skole. Det ble bestemt da årsmøtet diskuterte partiprogrammet for den neste valgperioden. Dette er kontroversielt, men Høyres årsmøte ønsket å være tydelige.

Slår ring om sykehuset

Årsmøte i Arendal Høyre mener en beslutning om sykehuset må utsettes. – Vi er samstemte i å verne om sykehuset i Arendal, sier ordførerkandidat Geir Fredrik Sissener. I resolusjonen heter det at funksjonsfordeling kan diskuteres, men ikke akuttfunksjonen, PCI, slag og føde.