Silje Solberg og Issy Paris ble for tøffe for Vipers

Vipers Kristiansand tok imot Silje Solberg og det franske storlaget Issy Paris i første kamp i gruppespillet i EHF-cupen. Det endte med fransk seier og resultatet 22–23.

Vipers - Issy Paris

Det ble tap for Vipers på hjemmebane mot det franske laget Issy Paris.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Etter en jevnspilt start på kampen stopper det opp for Vipers, og Issy Paris leder på et tidspunkt i første omgang 10–6. Vipers tarseg sammen, og etter første omgang leder gjestene fra Paris med kun ett mål.

Kanskje er Vipers-spillerne slitne etter en hektisk uke med cupfinale i Oslo i romjula, seriekamp mot Larvik onsdag før dagens europacupkamp?

– Nei, det er ikke grunnen. Dette skal vi tåle, vi har mange spillere å bytte på med, sier Vipers-spiller Linn Jørum Sulland

– Issy Paris blir for sterke for oss. Vi sløser for mye med sjanser, Silje Solberg står godt i det franske målet, og uttellingen vår er heller laber, sier hun.

Vipers - Issy Paris 22-23

Skjerpet seg

I andre omgang er det Issy Paris som åpner best, og halvveis ut i omgangen leder gjestene med tre mål.

Vipers tar seg noe inn i kampen, og etter drøye 20 minutter er det uavgjort. Men Vipers kommer alltid litt på etterskudd, og gjestene blir for sterke, og vinner til slutt 23–22.

1512 tilskuere fulgte kampen i Aquarama i Kristiansand.

Silje Solberg

Silje Solberg, som ble hentet inn i den norske VM-troppen til finalen mot Frankrike som tredjekeeper, ble kåret til banens beste da Issy Paris gjestet Vipers Kristiansand.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Fornøyd med seier

Issy Paris er laget til keeper Silje Solberg og Hanna Bredal Oftedal.

Solberg, som ble hentet inn i den norske VM-troppen til finalen mot Frankrike som tredjekeeper, ble kåret til banens beste. Hun gjorde det vanskelig for kristiansanderne å sette ballen i mål.

– Jeg er kjempefornøyd med sier, sier Solberg like etter kampslutt.

– Jeg synes vi gjør en god jobb. Vi har god fart og er gode bakover. Men jeg mener Vipers er en av favorittene i denne gruppa, så poengene vi tar med oss her fra Kristiansand blir viktige. Jeg tror vår gruppe er den tøffeste, og vi hadde i utgangspunktet regnet med at vi måtte ta poengene våre på hjemmebane, sier hun.

Vipers-Issy Paris 22-23

– Det er gøy å spille mot et norsk lag igjen. Det er veldig annerledes enn å spille mot franske lag. Norsk håndball er mer rene bevegelser, mens franske lag er mer individuelt i forsvaret med fintesterke spillere, sier Solberg.

Hun sier at hennes franske lagvenninner kjenner godt til Vipers.

– Vi har sett litt video av kamper, og vi har fulgt dem i Champions League. Og siden jeg kjenner mange norske trenere og spillere, er det lettere å følge med på laget, sier Issy Paris-keeperen.

LES: – Dette føles helt fantastisk!

– Skikkelig irritert

Katrine Lunde var hjemmelagets beste, men for mange bom av de nylig kronede NM-mesterne gjorde likevel at Vipers tapte første gruppespillskamp i EHF-cupen.

– Vi gjør ikke det vi skal, og gjør det vanskelig for oss selv. Jeg har en dårlig følelse nå og blir skikkelig irritert fordi jeg vet at vi kan bedre, sier Katrine Lunde like etter kampslutt.

Russiske Lada Togliatti, som mønstrer flere russiske landslagsspillere, vant 27–24 mot danske København i den andre kampen i Vipers' gruppe.

Vipers gratuleres av Furre

Før kampen startet gratulerte Kristiansands ordfører Vipers-spillerne med norgesmesterskapet.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK