Hopp til innhold

Konverterte til kristendom - menigheter frykter for livene deres

Flere menigheter i Farsund frykter for livene til en iransk familie som har fått avslag på asylsøknaden. Årsaken er at foreldrene har konvertert fra islam til kristendommen.

Negir, Amin og Zahra

ER REDDE: 13 år gamle Negin, hennes far Amin Hekmatara og mor Zahra Goodarzi frykter at de når som helst kan bli sendt hjem til Iran. Fordi foreldrene har konvertert til kristendommen frykter flere menigheter for familiens liv.

Foto: Lars Eie / NRK

Jon Hoholm og iransk familie

FRYKTER FOR LIVENE: Pastor i Pinsemenigheten «Håpet» i Farsund», Jan Hoholm (t.h) frykter for familiens liv dersom de må reise tilbake til Iran.

Foto: Lars Eie / NRK

Negin på 13 år vet ennå ikke når hun og familien blir sendt ut av landet, og for tenåringen er det svært vanskelig å leve med usikkerheten.

– Jeg er redd for å sove og jeg er redd for at jeg plutselig ikke skal på skolen neste dag og at jeg plutselig må reise tilbake. Det høres ikke så greit ut, sier Negin til NRK.

– Kommer til å miste alle vennene mine

Negin er 13 år og broren hennes er ni. De har bodd i Farsund siden 2009. Men nå må de reise tilbake til Iran sammen med foreldrene.

Det synes 13-åringen er trist å tenke på.

– Jeg synes det er så greit å bo her. Hvis jeg skal tilbake til Iran mister jeg alle vennene mine og jeg kan nesten ikke snakke farsi lenger, sier hun.

Har satt i gang underskriftskampanje

Foreldrene konverterte fra islam til kristendom for et par år siden og er aktive i flere menigheter i nærmiljøet. Pastor i Pinsemenigheten «Håpet» i Farsund Jan Hoholm frykter for familiens liv dersom de må reise tilbake til Iran.

– Dette går inn på oss alle i menigheten. Vi forstår det ikke og vi er veldig fortvilet, sier Hoholm som også forteller at de har satt i gang en underskriftskampanje.

Mener utsendelse ikke er farlig

Utlendingsnemnda (UNE) mener det ikke vil være farlig å sende familien tilbake til Iran, selv om de voksne har konvertert til kristendom.

Ifølge faren i familien Amin Hekmatara har han misjonert på internettsider i Iran for å omvende folk til kristendommen. Men bloggen hans har nå blitt stengt.

– Plutselig fikk jeg beskjed om at bloggen var blitt blokkert, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Liv Qvale i Jesuskvinner i nettverk i Farsund og pastor og forstander Jan Hoholm i Pinsemenigheten

UNDERSKRIFTSKAMPANJE FOR FAMILIEN: Liv Qvale, leder for «Jesuskvinner» i nettverket i Farsund (t.v.), sier at flere kristne har engasjert seg for familien. Sammen med pastor Jan Hoholm har hun satt i gang en underskriftskampanje.

Foto: Lars Eie / NRK

Liv Qvale, leder for «Jesuskvinner» i nettverket i Farsund, sier at flere kristne har engasjert seg for familien.

– Det store engasjementet vitner om nestekjærlighet og at vi bryr oss om disse menneskene. Mange gråter for denne familien, også folk som ikke står de nær, sier hun.

– Jeg er kjemperedd

Menighetene har ikke gitt opp håpet om at familien kan få bli i Norge. De vil nå kontakte UNE igjen med det de mener er nye opplysninger i saken.

I mellomtiden venter mamma Zahra Goodarzi på hva som kommer til å skje.

– Jeg er kjemperedd. Vi kan ikke planlegge morgendagen fordi vi ikke vet hva som skjer. Barna mine er det viktigste i livet mitt, sier moren.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
NRK Forklarer: Baneheia-saken 01:05
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 23 1,52 kr
Dyrest kl. 07 2,82 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,2 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,5 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %