Fire av lemurene er funnet

Så langt er fire av de fem lemurene som forsvant fra Den lille dyrehage funnet i god behold.

To av lemurene som rømte fra Den lille dyrehagen onsdag, ble funnet sammen lørdag. De er kalde, men i god behold. Dermed er fire av fem rømlinger kommet til rette.

To av lemurene som rømte fra Den lille dyrehagen onsdag, ble funnet sammen lørdag. De er kalde, men i god behold. Dermed er fire av fem rømlinger kommet til rette.

– Vi leter fra sola står opp til den går ned, sier daglig leder ved Den lille dyrehage, Terje Jensen til NRK.

De fem ringhalelemurene forsvant ut av parken på onsdag, og siden har de ansatte i dyreparken lett etter dem. Fredag ble forsvinningen kjent for allmennheten, og siden har et stort antall mennesker vært på utkikk etter lemurene.

Folk er ute å leter i terrenget etter de fem savnede lemurene

Nærmere 100 personer leter etter de savnede lemurene lørdag formiddag.

Foto: Terje Jensen, Den lille dyrehage

Fire av fem lemurer funnet i god behold

Ytterligere to lemurer ble funnet like før klokke 16 lørdag, det opplyser Jensen.

Den første lemuren ble funnet like før klokken 13 mens den andre ble funnet kun få hundre meter unna klokken 15, letemannskapene leter fortsatt etter den siste.

– Vi fant den alene i sola og den var slapp og preget etter å ha vært ute så lenge. Den er etter forholdene i god behold, opplyser Jensen til NRK.

De lemurene som er funnet skal nå fraktes tilbake til dyrehagen hvor de skal få mat og veterinærsjekk.

Det er opprettet grupper som søker på linje, i tillegg til andre som søker mer spredt i terrenget.

Terje Jensen, daglig leder, Den lille dyrehage

Daglig leder i Den lille Dyrehage, Terje Jensen, fortviler over at samtlige av parkens lemurer er forsvunnet. Nå håper han de blir funnet før det er for sent.

Foto: Anders Mjaaland / NRK

Vitne observerte to lemurer

Dyreparken fikk fornyet tro på å finne lemurene da en kvinne sent fredag kveld ringte og fortalte at hun hadde sett to lemurer løpe over en asfaltert vei i nærheten.

– Vi var raskt ute med å søke på stedet, og forsøke å kalle på dem, men dessverre uten resultat.

Jensen sier de ikke har noen grunn til å tro at tipset ikke stemte. Dersom det var lemurer som ble observert, mener han det kan tyde på at de er mer skremt enn de opprinnelig trodde.

– I en slik situasjon ville de normalt sett holdt seg sammen på kvelden og formet en klynge sammen (som en ball) for å holde varmen, sier han.

Laster kart, vennligst vent...

Tiden renner ut

Lemurene skal være svært hjemmekjære og glad i mennesker, og det overrasker dyreparken at de ikke har funnet tilbake til hjemmet sitt. Det er mye skog i området rundt parken, som ligger langs E 18 i Gjerstad.

– Dersom det hadde vært normale sommertemperaturer hadde vi vært svært optimistiske med tanke på å finne dem, for da kunne de klart seg ute over lang tid. Mat er det nok av her, men knopper og lyng, men temperaturene er faren – spesielt om nettene, sier Jensen.

Han tør ikke å anslå hvor lang tid det kan gå før håpet om å finne dem i live forsvinner, men sier det begynner å haste.

Lemurer fra Den lille dyrehage

Ringhalelemurene stammer opprinnelig fra Madagaskar. De kan klare seg fint i norsk vår- og sommerklima, og spiser knopper og lyng. De kalde temperaturene på nettene kan derimot være farlig for dem

Foto: Den lille dyrehage