NRK Meny
Normal

Tenderleaves satser for fullt på musikken

Even Øygarden og Geir Kongshaug i gruppen Tenderleaves fra Kristiansand fikk mye ros for sin debutplate for to år siden. Nå er de ute med nytt album og satser for fullt på musikken.

tenderleaves1

Even Øygarden og Geir Kongshaug i gruppen Tenderleaves fra Kristiansand, fikk mye ros for sin debutplate for to år siden. Nå er de ute med nytt album.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Tenderleaves er en musikkduo fra Kristiansand bestående av Even Øygarden og Geir Kongshaug på henholdsvis sang og gitar. Follow the Trail er det andre albumet til duoen og kom i butikkhyllene for en drøy uke siden.

Les også:

Savner barna

Tidligere kombinerte Øygarden og Kongshaug musikk med å jobbe i barnehage. Nå satser de imidlertig for fullt på musikken.

– Hvis vi skulle få til å lage den musikken vi ville, hadde det krevd så mye energi at vi ikke kunne kombinere det med jobbene i barnehage. Så nå savner vi barna, men ikke rammene rundt de faste jobbene. I stedet gjør vi som vi selv vil, forteller Øygarden og Kongshaug.

(Saken fortsetter under bildet)

tenderleaves

F. v. produsent Morten Martens, Geir Kongshaug og Even Øygarden fra Tenderleaves i studioet på Odderøya i kristiansand.

Foto: Janne Aateigen / NRK

De oppholder seg for tiden mye i studioet, «The Lodge», på Odderøya i Kristiansand, der de så smått er i gang med å spille inn sitt tredje album.

Produsent Morten Martens er svært delaktig i musikkarbeidet og han synes ikke det er vanskelig å skryte av duoen.

Ingen kopi av Pink Floyd

– De er veldig bevisste på sitt musikalske uttrykk og skriver fantastiske låter, sier Martens. I tillegg til å være produsent for andre musikere, spiller han også i en rekke andre band, blant annet konsertbandet til Tenderleaves.

Les også:

Produsenten beskriver musikken til Tenderleaves som "episk pop".

– Beskrivelsen høres ut til å være i nærheten, sier vokalist Even, som gjerne innrømmer at deres inspirasjon kommer fra 60 og 70-tallsband.

Likevel vil nok de aller fleste hevde at Tenderleaves ikke er noen kopier av Moody Blues, Pink Floyd og andre klassiske «episk pop-band». Tenderleaves går sine egne veier, selv om deres ferske plate faktisk heter «Follow the trail».

Du kan høre mer fra Kristiansandsduoen i SørlandsScenen på onsdag på NRK P1. Tenderleaves holder konsert i Kristiansand førstkommende lørdag og på fredag blir deres nye plate anmeldt av Øyvind Nyvoll i Sørlandssendingas Musikksnakk.