Innrømmet ulovlig gambling i avhør med FBI

To norsk-peruanske brødre fra Tvedestrand har i avhør med Federal Bureau of Investigation (FBI) innrømmet gamblingvirksomhet og utpressing i USA.

Gambling politiet tvedestrand

To menn fra Tvedestrand er siktet i saken. Av politiet i USA, regnes mennene som hovedpersoner.

Verdier for nesten 100 millioner kroner er beslaglagt fra brødrene, som 1. mai innrømmet å ha drevet med ulovlig gambling i byene Los Angeles og San Diego via virksomheten Macho Sports International.

Et samarbeid mellom FBI, Agder-politiet og Økokrim har ført til at en av brødrene ble utlevert til USA.

Statsadvokat Håvard Kampen

Statsadvokat i Økokrim Håvard Kampen.

Foto: Økokrim

– Vi fikk beskjed om at en av brødrene nå har erkjent ett av tre punkter i tiltalen. Han slipper etter amerikansk lov å bli tiltalt for de to resterende punktene, sier statsadvokat i Økokrim Håvard Kampen.

Sitter fengslet

FBI-etterforsker Eric S. Birnbaumsom hadde ansvar for saken sier dette om tvedestrandsbrødrenes virksomhet.

«Denne dommen vil markere slutten på en intelligent, internasjonalt, og kriminell gamblingvirksomhet, som utnyttet deres kunders spilleavhengighet»

Brødrene som er 42 og 44 år gamle har erkjent å ha planlagt og organisert den ulovlige gamblingen, samt pengeinnkreving med hjelp av vold og trusler.

De har ikke erkjent å faktisk ha utført den ulovlige gamblingen, ifølge FBI.

Denne dommen vil markere slutten på en intelligent, internasjonalt, og kriminell gamblingvirksomhet, som utnyttet deres kunders spilleavhengighet.

FBI-etterforsker Eric S. Birnbaumsom

– Samtidig som den ene av brødrene ble pågrepet i Norge, hadde vi kontakt med FBI som pågrep et tjuetalls personer i USA, sier Kampen.

Nå sitter brødrene fengslet og venter på rettssaken med påfølgende straffeutmåling.

Store pengebeløp

Begge brødrene er amerikanske statsborgere, siden de er født i USA. Moren er norsk og faren er opprinnelig fra Peru.

Ifølge FBI startet mennene opp gamblingvirksomheten sin etter den amerikanske superbowlfinalen i 1995. Brødrene hadde allerede på denne tiden blitt etterforsket for ulovlig gambling.

Geir Magne Søfteland

Påtaleansvarlig jurist i Arendal Geir Magne Søfteland.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Denne gangen drev de operasjonen fra Peru via internett og over telefon. Brødrene hadde pengeinnkrevere i Los Angeles og San Diego som både rekrutterte nye spillere og krevde inn penger av eksisterende kunder.

Det var Skatt Sør som fikk ballen til å rulle da de varslet politiet om uvanlig store pengeoverføringer fra USA til Norge. Anmeldelsen ble levert i februar i år. Siden har saken vært gjenstand for omfattende etterforskning.

– Det kan være snakk om at det har blitt overført mellom 20 og 30 millioner kroner mellom USA og Norge, sier opplyser påtaleansvarlig jurist i Arendal, Geir Magne Søfteland.

Laster kart, vennligst vent...