NRK Meny
Normal

Innrømmer råkjøring i 240 km i timen

En 38 år gammel mann innrømmer å ha råkjørt i 240 på E18 med datteren sin og en venninne av henne som passasjerer.

Mannen ble målt i 240,6 kilometer i timen på E18 ved Lillesand 30. august i år. Dette skjedde under prøvekjøring av en splitter ny BMW hybridbil.

Fredag ble mannen avhørt av politiet i Lillesand. Han erkjenner straffskyld og ønsker en tilståelsesdom så fort som mulig.

– Han vedgår alt. Han har forklart at han hadde en kraftig akselerasjon ut av en tunnel, og holdt høy fart et lite stykke under prøveturen med den spreke bilen, sier etterforskningsleder Leif Ole Saanum til NRK.no.

Hadde passasjerer

Med i bilen var også mannens datter og hennes venninne i 18-årsalderen.

– Han er ikke videre stolt av det sier hans advokat Sverre Nordmo.

Mannen har ifølge advokaten snakket ut med jentene og skværet opp.

– Han sier at det var uhyre dumt å kjøre så fort. Han angrer og synes han var en dårlig rollemodell her, sier Nordmo.

Politiførstebetjent Saanum ønsker ikke å kommentere dette, og sier det nå blir opp til retten om det skal legges vekt på at det var passasjerer i bilen.

– Jeg mener ikke det. Det er ikke sentralt. Det oppstod ingen farlige situasjoner utover selve fartsovertredelsen, sier advokat Nordmo.

Ble målt av politi i sivil

Råkjøringen ble dokumentert i det BMW-en suste forbi en sivil motorsykkel.

Den ble ført av Oddmund Jensen, som tidligere er omtalt som den i UP som har beslaglagt flest førerkort. I 2010 beslagla han ifølge Agderposten 53 førerkort og skrev ut 275 forenklede forelegg i løpet av seks måneder.

– Han er svært erfaren, beholdt roen og hadde ikke problemer med å få satt i gang fartsmålingen til tross for den svært høye farten, sier Saanum. Jensen har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Nå håper 38-åringen at han raskest mulig kan få møte i retten og få en dom for å ha kjørt i over 240 kilometer i timen på veien, der fartsgrensen er 100.

– Det viktigste for han er å si at han fikk et kick, og gjorde en tabbe. Han ble målt på det absolutt raskeste, og var sånn sett maks uheldig, sier Nordmo som også bistod mannen i dagens avhør.

Mannen vedgår straffskyld, og har sagt seg enig i at førerkortet hans fortsatt kan være beslaglagt.