NRK Meny
Normal

Innrømmer å ha kjørt bilen

32-åringen som er siktet for uaktsomt drap etter ei dødsulykke i Froland, innrømmer at det var han som kjørte bilen.

Bilvrak Froland

To menn omkom på stedet, mens én ble lettere skadet i ei voldsom trafikkulykke i Froland i Aust-Agder 16. oktober.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

To menn mistet livet i bilulykka på fylkesvei 151 i Froland 16. oktober, der en bil i høy fart kjørte inn i en fjellvegg og tok fyr.

En 32 år gammel mann fra Froland overlevde ulykka. I tidligere avhør har han fortalt at han husker svært lite fra ulykka, men han har benektet at det var han som kjørte.

I går oppsøkte mannen politiet i Arendal for å avgi ny forklaring. Der innrømmet han at han kjørte bilen, skriver fvn.no.

Sikre på at 32-åringen kjørte bilen

Politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt sier til NRK.no at politiet har vært i kontakt med 32-åringen for å prøve å få han til å avgi ny forklaring.

– Etterhvert ønsket han å avgi ny forklaring. Nå har han erkjent at det var han som førte ulykkesbilen der to personer omkom.

– Hans forklaring støttes også opp av resultatet vi har fått av DNA-prøver. Vi fant blod i førersetet og det hadde siktedes DNA. Vi er nå sikre på at det var han som var fører ved den aktuelle anledning, sier Aleksandersen til NRK.no.

– Sier 32-åringen noe om hvorfor han nå sier at det var han som kjørte bilen?

– Nei, det har han ikke kommentert.

Erkjenner ikke straffskyld

Mannen erkjenner ikke straffskyld, bare at det var han som førte bilen. Spørsmålet om straffskyld vil 32-åringen vente med å ta stilling til.

– Mannen er siktet for å ha kjørt i påvirket tilstand, men politiet venter fremdeles på svar fra blodprøvene, sier Aleksandersen.

Politiet har hele tida jobbet ut fra at det var 32-åringen som kjørte. Ei stund etter ulykka ble mannen siktet for uaktsomt drap. Mannens nye forklaring får ingen stor betydning for siktelsen, ifølge politiadvokaten.

– Saken var ferdig etterforsket allerede da 32-åringen erkjente at det var han som førte bilen.

– Vi venter bare på svar fra Folkehelseinstituttet med hensyn til om han var påvirket i lovens forstand da han førte bilen. Når det resultatet foreligger, går saken til statsadvokaten med forslag til tiltale.