NRK Meny
Normal

Innbruddshelg i Agder

Agderpolitiet fikk i går inn 8 nye meldinger om innbrudd i Arendal- og Grimstad-regionen.

Innbrudds-raid

Politiet i Grimstad var på veien i jakten på innbruddstyver fredag, men også i helga har flere huseiere fått uønsket besøk av tyver. (arkivfoto)

Foto: Espen Bierud / NRK

Politiet setter flere av disse tilfellene i sammenheng med innbrudds-bølgen i landsdelen den siste tida og ser likhetstrekk med en liknende serie av innbrudd på Østlandet.

Leif Viken i Grimstad-politiet sier til Agderposten at det er påfallende mange innbrudd i områder der det har vært mange omreisende dørselgere.

40 innbrudd på få dager

Det er registrert rundt 40 innbrudd på Sørlandet de siste dagene.

Innbruddene har skjedd på Hovden, i Arendal, Grimstad, Lillesand og Kristiansand. De fleste av innbruddene har skjedd i villastrøk i nærheten av trafikkerte veier.

De fleste innbruddene har blitt begått på ettermiddag eller tidlig kveld. Det har hittil ikke blitt påvist noen sammenheng mellom tyveriene, men tyvene har tatt seg inn i husene på sammenfallende måter og oppførselen inne i husene har også vært til forveksling lik.

Innbruddstyvene stjeler smykker, diamanter og andre ting som er lette å ta med seg

Pågrepet etter slåsskamp

Det oppsto slåsskamp med politiet da en person ble pågrepet etter et innbrudd i Arendal natt til søndag.

Natt til søndag fikk politiet meldinger om flere mistenkelige biler og personer i Arendal. Dette ledet til at en person ble pågrepet i en bolig i Gullsmedhaven i Arendal tidlig søndag morgen, da mannen var i ferd med å begå tyveri.

Ifølge politiet er det en mulighet for at mannen kan knyttes til flere andre innbrudd på Agder den siste tiden.