Ingenting klaffet for Uldal

Tikjemperen Hans Olav Uldal ligger på 27. og sisteplass av dem som fortsatt er med i tikampen i friidretts-VM. Ingenting klaffet for arendalitten på åpningsdagen.

Hans Olav Uldal

Hans Olav Uldalø satte ny bestenotering i lengde i VM i Japan

Foto: Mark Baker / AP

- Nei, dette var skuffende og tøft. Jeg hadde null fart i kroppen, og teknikken stemte heller ikke. Jeg følte at svært lite stemte for meg i dag. Nå gleder jeg meg bare til å legge meg, sier Huldal. 

Håpet om å nå målet på 8 000 poeng er for lengst blitt borte. Nå må han bare kjempe for å komme seg gjennom alle ti øvelsene.

Fredag ettermiddag norsk tid, avsluttet han den første dag av tikampen med 50,70 på 400 meteren. Det var også lang bak det han normalt er god for. Slik var det i de fire andre øvelsene også.

Tabbet seg i høyde

Verst var det kanskje i høyde, der han bare gikk over 1,82 meter. Årsbeste er 1,95 og personlig rekord 2,02 meter.

Det gikk heller ikke bra på 100-meteren, der han endte sist i heatet sitt med temmelig ordinære 11,21 sekunder.

 

Arendalitten har 10,95 sekunder som pers på 100 meteren, så han klarte ikke å utnytte det raske banedekket på Nagai stadion.

Uldal sa selv til NTB før tikampen startet at han håpet på en så god start som mulig, men slik gikk det altså ikke.

Ny årsbeste

I lengde satte Uldal ny årsbeste med 6,93 meter, og det er halvmeteren lenger enn han har hoppet tidligere i år. Han hadde også et hopp på 6,90 meter, men han innledet lengdekonkurransen med et dødt hopp.

I kule klarte nordmannen 13,65 meter, et resultat han fikk opp i  første omgang. De to andre støtene hans i konkurransen var på 13,55 og 13,24 meter.

Det var langt unna årsbesteresultatet hans som er på 13,88  meter. Han har for øvrig en personlig rekord på 14,85 meter.

Etter at halve tikampen er over, har Uldal skuffende 3 745 poeng. Maurice Smith fra Jamaica leder med 4525 poeng.