Siste fly har lettet

Alle passasjerfly fra Kjevik er nå innstilt. Siste fly gikk klokka 07.10.

Tom avgangshall Kjevik

Det totalt dødt i avgangshallen på Kjevik etter klokka 07.00 i dag.

Foto: Ane Lindahl / NRK

40 vektere på Kristiansand lufthavn Kjevik er i streik. Vekterstreiken ble utvidet klokka 06.00 i dag, og flyplassen er nå strengt for ordinær rutetrafikk, opplyser lufthavnsjef Thomas Langeland.

– Den umiddelbare konsekvensen av streiken er at vi nå stopper all utgående passasjertrafikk fra Kjevik.

Fikk morgenflyene avgårde

Mange reisende var forberedt på konsekvensen av streikeopptrappingen, det var få passasjerer på Kjevik i de tidlige morgentimene. Alle som skulle reise med et av morgenflyene til Amsterdam, København, Oslo eller Bergen - kom seg avgårde.

– Vi har vært så heldig at vi har fått avgårde alle morgenflyene. Siste flyet gikk klokka 07.10 til Bergen - men nå er det slutt, sier Langeland.

Dermed ble Kjevik plombert. Det gjøres for at flytrafikken raskere kan komme i gang igjen - når streiken er avsluttet.

Rakk Rammstein

Silje Hansen og Anette Skeime

Kommer vi oss til Bergen - skal vi alltids komme oss hjem igjen, sier Hansen og Skeime.

Foto: Ane Lindahl / NRK

Venninnene Silje Hansen og Anette Skeime skulle egentlig ta fly til Bergen klokken 13 i dag, men fikk booket om i går kveld.

– I går formiddag ringte jeg til flyselskapet, men fikk beskjed om at jeg var nummer 65 i køen. Siden jeg var på jobb måtte jeg ringe på ettermiddagen, og da var jeg nummer 125 i køen, forteller Hansen.

Derfor bestemte venninnene seg for å dra til Kjevik for å forandre avreisetiden. De fikk bli med dagens siste fly fra Kjevik, som gikk til Bergen 07.10. Og venninnene møtte opp to timer før avreise for å være sikre på at de fikk bli med flyet.

– Vi måtte opp i dag, for vi skal på konsert med Rammstein. Billetten bestilte vi i februar, og dette har vi gledet oss veldig til.


Må stenge butikken

Anja Hallberg

Vekterstreiken vil få konsekvenser for Anja Hallbergs inntekter - nå som hun permitteres fra 7- Eleven.

Foto: Ane Lindahl / NRK

Anja Hallberg jobber på 7-Eleven på Kjevik, og hun må i likhet med flyplassen, stenge hele driften.

– Det er dumt, men jeg støtter Securitas veldig. Vi taper mye i omstetning, og i tillegg mister jeg mine inntekter.Jeg vil så klart heller være på jobb, og få de pengene jeg skulle fått, men på en annen side får jeg lide litt for at vekterne skal få bedre betalt - de fortjener det, sier Hallberg.

Maten som var laget til dagens passasjerer ble ryddet bort, og få minutter etter det siste flyet gikk til Bergen stengte kiosken.

Utenfor Kjevik klokken syv i dag tidlig var det ikke som det bruker å være. Det var få biler parkert, og heller ikke en eneste taxi å se.

Les også: Streikeutvidelse kan gi flykaos