Hopp til innhold

- Trist å miste gressmatta

Ingen i Start er imot å bytte til kunstgress på Sør Arena. Det har klubben rett og slett ikke råd til. Kunstgress er et av kravene fra Kristiansand kommune i den nye redningspakke. Bytte til kunstgress skjer allerede i år.

Espen Hoff

Espen Hoff jublende på naturgress på Sør Arena, men fra nå må han juble på plastikk.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

– Det er selvfølgelig trist å miste det flotte gresset som ligger på Sør Arena, men dette er et av flere grep som er helt nødvendig for å kunne drive Start videre som fotballklubb.

Det sier talsmann for Start-spillerne, Espen Hoff, til NRK.

Start har i lengre tid vært i forhandlinger med Sparebanken Sør og Kristiansand kommune for å kunne redusere utgiftene før årets sesong. Redningspakken som ble lansert mandag innebærer at Start blir den siste klubben i rekken som bytter ut naturgresset med kunstgress.

– Vi spillerne har ingen problemer med å forstå og akseptere at det vil bli lagt kunstgress, fortsetter Hoff.

Kunstgressdebatten lagt død

Helt siden kunstgressbaner ble innført i Norge har debatten rast om hva som er best, naturgress eller kunstgress. En rekke spillere har siden underlaget kom inn i norsk toppfotball vært kritiske. Men en slik debatt har ikke Start råd til.

– Dette har vi diskutert i klubben, og vi er positive til kunstgress. Det gir en helt annen bruk av stadion hvor også Start og breddefotballen får et nytt løft treningsmessig, sier administrerende direktør i Start Sveinung Hovstad.

Sveinung Hovstad

Startdirektør, Sveinung Hovstad.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Barn og unge inn på stadion

Bakgrunnen for ønsket om kunstgress er at Sør Arena skal bli mer tilgjengelig for ungdomsidretten i Kristiansand.

Det vil koste cirka 5 millioner kroner å bytte til kunstgress.

Disse pengene skal Start låne av Kristiansand kommune.

Dessuten skal kommunen årlig betale 250.000 kroner til Start for å drive breddeanlegget.

– For å få en mer bærekraftig økonomi for Start ønsker de å legge om til kunstgress. Tanken med Sør Arena var i sin tid at det også skulle være et breddeanlegg, men Start ønsket da naturgress. Så dette er egentlig bare en oppfølging av det som var intensjonen da man bygde Sør Arena, sier økonomidirektør i Kristiansand kommune, Terje Fjellvang.

Kunstgress kommet for å bli

Start blir nok en klubb i rekken av klubber som bytter ut det tradisjonelle gresset med kunstgress.

I eliteserien har blant annet Odd Grenland, Ålesund og Tromsø i flere år spilt med kunstgress under knottene.

– Både på toppnivå og nedover i bredden blir det bare mer og mer utbredt med kunstgress. Det må vi nok bare innse, avslutter Espen Hoff.