Forsvarer får ikke kontakt med narkotatt kvinne i Ecuador

Forsvareren til kvinnen fra Sørlandet som skal være tatt med tre kilo kokain i Ecuador får ikke kontakt med sin klient og vet heller ikke hva siktelsen mot henne går ut på.

Nils Grønås er advokat for kvinnen som er fengslet i Ecuador

Advokat Nils Grønås er kjent med de strenge straffene i landet. Men han påpeker at kvinnen ikke er dømt for noe.

Foto: Privat

Både forsvarer Nils Grønås og kvinnens familie har forsøkt å komme i kontakt med 50-åringen som sitter i et kvinnefengsel i Quito, uten å lykkes.

Dermed vet ikke den norske advokaten hva siktelsen mot kvinnen går ut på eller hva som kan ha skjedd.

Ønsker å reise til Ecuador

Grønås bekrefter at kvinnen tidligere har gitt livstegn fra seg til andre i familien etter at hun ble fengslet, men at de nå ikke kommer i kontakt med henne. Grønås får heller ikke tak i kvinnens lokale advokat.

– Vi har satt en reise på vent fordi vi først ønsker å komme i kontakt med kvinnen eller forsvareren. Det kan være aktuelt at familiemedlemmer ønsker å dra ned, sier Grønås.

Den 28. februar skal kvinnen ha blitt pågrepet på flyplassen i hovedstaden Quito med tre kilo kokain.

– På vei til Madrid

Kilder NRK har vært i kontakt med opplyser at hun skal ha vært på vei til Madrid. Det er ukjent hva hun skulle der eller om det var mellomlanding på vei til Norge.

Staffene for narkorelatert virksomhet i Ecuador er strenge.

– Det er kjent for meg at det er lange straffer for narkotikarelatert virksomhet. Men jeg kan ikke kommentere dette før jeg har vært i kontakt med min klient og har fått en forklaring, sier Grønås.

Ifølge Utenriksdepartementet så straffes narkotikasmugling med lange fengselsopphold under svært vanskelige forhold. Utlendinger i landet får ingen særbehandling. Straffenivået ligger på mellom åtte og 16 års fengsel.