NRK Meny
Normal

Ikke tigge-forbud

Forslaget om å forby tigging fikk ikke flertall i Kristiansand bystyre.

Tiggere

Det er ikke politisk flertall for å forby tigging.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

Bystyret i Kristiansand vil ikke forsøke å få innført forbud mot tigging i byen. Politikerne har i kveld stemt ned to forslag med 37 mot 16 stemmer.

NETT-RADIO: Ikke forbud mot tigging

Fremskrittspartiet og Demokratene fremmet begge forslag om å innføre helt eller delvis forbud mot tigging i Kristiansand.

Ordfører Per Sigurd Sørensen etterlyste igjen mer toleranse fra byens borgere.

Og etter en lang debatt ble forbud-forslagene bare støttet av Fremskrittspartiet, Demokratene, Pensjonistpartiet og Senterpartiet.

Avviste forslaget

Debatten startet etter en interpellasjon fra Tor Utsogn, som leder Frp i bystyret. Han ville endre politivedtektene slik at tigging ble forbudt og ba om ordførerens støtte.

Men Per Sigurd Sørensen avviste kontant forslaget, og henviste bl.a. til at det ikke er anledning ifølge norsk lov til å innføre et slikt forbud, hvis det ikke er organisert. Det hadde han fått bekreftet fra politiet.

Mener tiggingen er organisert

Representantene fra partiene som ville ha forbud mente imidlertid å kunne påvise at tiggingen i Kristiansand er organisert og gav flere eksempler fra bystyrets talerstol.

Ordfører Per Sigurd Sørensen ba folk vise en human innstilling, og sa at det er trist at noen må tigge.

Ny refs fra ordføreren

Per Sigurd Sørensen

Sørensen er oppgitt over folks holdninger.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Og ordføreren fortsatte fra talerstolen.

- Og jeg har lyst til å si herfra at dessverre opplever jeg så mange situasjoner, så mange bemerkninger og kommentarer fra folk, som jeg synes er triste å oppleve. Og som vitner om at begreper som respekt, toleransen og medmenneskelighet, for enkelte er forbeholdt de som kanskje er likest oss selv. Det er synd å oppleve!