Normal

Ikke sultne av kultur

Alle serveringsstedene tilknyttet det nye kulturhuset i Arendal sliter med å drive lønnsomt.

Sandwich
Foto: Tom Hevezi / Scanpix/AP

Kulturhuset har bare eksistert i drøyt to år, men allerede har serveringsstedene slitt med både millionunderskudd og konkurs.

Kiosken i tilknytning til kulturhuset har ikke vært i drift på over ni måneder.

Etter bare åtte måneders drift gikk kiosken konkurs. Kort tid etterpå ble den åpnet igjen, men det varte ikke lenge før økonomien begynte å skrante.

Ved juletider i fjor ble den lagt ned, og siden har lokalene stått tomme. For med en husleie på nesten førti tusen kroner i måneden er det ikke lett å få det hele til å gå rundt, ifølge tidligere daglig leder, Ann Kristin Nilsen. 

- Vi hadde en veldig fin beliggenhet og hadde mange kunder, men hver kunde kjøpte ikke så mye at vi kunne dekke våre faste utgifter. Leien for lokalet var rundt en halv million i året, og det skal litt til å klare den omsetningen i en liten kiosk, sier Nilsen.

Vanskelig

Også Arendal Servering AS, har slitt med å drive lønnsomt. I tillegg til å drive Buen cafebar, har de ansvar for kantina, og all servering i forbindelse med forestillinger og andre arrangement.

Men til tross for den gode oppslutningen rundt Arendals nye storstue, har ikke den økonomiske situasjonen vært lett, ifølge styreleder Christopher Johansen.

- Vi hadde et hardt oppstartsår i 2005 som krevde mye og hadde da et betydelig underskudd på 1,6 millioner kroner, sier Johansen.