Ikke stor nok til mesterskap

Den splitter nye svømmehallen i det nye Aquarama i Kristiansand er ikke stor nok til å kunne arrangere internasjonale svømmemesterskap.

Aquarama

Svømmehallen i Aquarama er for liten til å arrangere internasjonale svømmemesterskap, ifølge svømmemiljøet i Kristiansand.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Ifølge sportslig leder i Kristiansand Svømmeallianse, Hans Jakob Støbner, er svømmehallen bare noen få meter fra å tilfredsstille de internasjonale kravene.

I går fortalte NRK at også håndballhallen i det nye Aquarama-anlegget er for liten til å arrangere A-landskamper.

– Jeg merker at jeg blir provosert når jeg hører om håndballhallen, også vet vi også at det mangler så lite for at man skal få et fullverdig anlegg. Også velger man å spare noen få millioner kroner på et anlegg som koster 600–700 millioner kroner. Det blir litt rart. Egentlig er det ganske trist, sier Støbner, til NRK.

Avfeier kritikken

Terje Abrahamsen

Idrettssjef Terje Abrahamsen sier det aldri har vært meningen å bygge et anlegg for internasjonale mesterskap.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Det nærmer seg åpning av Aquarama i Kristiansand.

Kommunen har brukt cirka 600 millioner kroner på å bygge det nye aktivitetssenteret, men nå viser det seg at hverken håndballhallen eller svømmehallen tilfredsstiller internasjonale krav til å arrangere mesterskap.

Idrettssjef i Kristiansand kommune, Terje Abrahamsen, avfeier kritikken og sier det aldri har vært meningen å bygge et anlegg i forhold til internasjonale mesterskapskrav.

– Det å bygge et anlegg for et mulig internasjonalt mesterskap i Kristiansand, altså du skal bygge et anlegg til kanskje 1 milliard kroner for kanskje å få ett europamesterskap eller verdensmesterskap i løpet av byggets levetid, det synes jeg er å harselere med skattepenger, sier Abrahamsen.

Han sier at kommunen har prioritert å bygge et nøkternt anlegg til en levelig pris.

– Det blir uansett et kjempeflott anlegg for svømme- og stupemiljøet i Kristiansand, sier han.