Ikke pågrepet etter væpnet politijakt

Mannen som stakk av fra politiet i motsatt kjøreretning på E18 onsdag kveld, er fortsatt på frifot. Les politiloggen her.

Politijakt politibiler e18 Lillesand

Politiet jaktet på 46-åringen i natt. Den væpnede aksjonen ble avsluttet ved 01-tiden skjærtorsdag.

Foto: Elisabeth Grosvold

– Mannen er ikke pågrepet ennå. Vi ønsker svært gjerne tips fra personer som vet hvor vedkommende oppholder seg, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, til NRK.no.

Det var ved 22.30-tiden at operasjonsleder i Agder politidistrikt ble varslet av en patrulje som tilfeldig kom over en motorsykkelfører som kjørte i motsatt kjøreretning i en tunnel i Lillesand.

Politijakt mcfører Lillesand

Ifølge politiet er gjerningsmannen svært farlig i trafikkbildet.

Foto: Elisabeth Grosvold

Politiet tok opp jakten på den antatte gjerningsmannen som er en 46-åring fra distriktet. Det ble besluttet at tjenestefolkene skulle bevæpne seg ettersom mannen er kjent for å opptrådt med våpen i tidligere saker.

Ifølge Klausen er mannen en rekke ganger tatt for ruspåvirket kjøring uten førerkort i stjålne biler.

Motorsykkelen er ikke registrert på mannen, men på en bekjent, opplyser politiet. Kjøretøyet ble funnet ved Brønningsmyr i Lillesand.

Den væpnede jakten ble avsluttet i 01-tiden skjærtorsdag.

Politijakt på E18 politibiler

Sjåføren av motorsykkelen ble observert i motsatt kjøreretning på E18 i Lillesand.

Foto: Elisabeth Grosvold

LILLESAND: Kjørte med falske skilter
20.10
Politiet pågrep tidligere på kvelden en 23 år gammel mann i Lillesand for kjøring uten gyldig førerkort. Bilen vedkommende kjørte var påsatt falske skilter. Mannen er satt i arresten.

TVEDESTRAND: Skapte bråk på restaurant
01.38
En mann ble pågrepet og kjørt i arresten etter å ha laget bråk på et utsted i Tvedestrand natt til skjærtorsdag. Mannen bli anmeldt for ordensforstyrrelser.

ARENDAL: Tatt for ruskjøring
0500
En fører ble i natt pågrepet i Arendal sentrum. Vedkommende er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

KRISTIANSAND: Politiet stanset oppussingsarbeid
09.13
Lovens lange arm valgte gripe inn da det ble utført oppussingsarbeid i sentrum av Kristiansand skjærtorsdag. Ifølge operasjonsleder Per Kristian Klausen var arbeidet svært støyende. Arbeideren ble pålagt å avslutte arbeidet, og blir anmeldt og bøtelagt hvis pålegget ikke følges.