NRK Meny
Normal

Ikke enige om Barnesenteret

Arbeidsgruppen med ansatte fra både Arendal og Kristiansand klarer ikke å bli enige om hva som er best øyeblikkelig hjelp for barn, skriver Fædrelandsvennen.

Sørlandet sykehus Arendal

Arbeidsgruppen legger frem to alternativer, og kommer ikke med noen faglig funderte råd til hva som skal skje med barnesenteret på Sørlandet sykehus, avdeling Arendal.

Foto: NRK

Ifølge Fædrelandsvennen står det at «Arbeidsgruppa som har arbeidet med oppfølgingen etter Revsnes-evalueringen er ikke enige om en anbefaling» på sykehusets interne nettsider mandag kveld.

Evalueringen av Revsnesavtalen viser blant annet at gynekologer, jordmødre og barnesykepleiere opplever utrygghet i dagens arbeidssituasjon.

LES: Mobiliserer på nytt for sykehuset i Arendal

For stor belastning

I april i fjor ble det innført en ny vaktordning. Med den nye ordningen gikk barneseksjonen over til hjemmevakt på kvelds og nattetid og nettene i helgene.

Men det viser seg at belastningen på legene blir for stor. Derfor ble det nedsatt en arbeidsgruppe som skulle finne en løsning.

De som jobber på sykehuset i Arendal ønsket tre ekstra leger for å kunne opprettholde en forsvarlig vaktordning på barneavdelingen, og mener at dagens ordning på kveld og natt ikke er tilstrekkelig.

Dette har imidlertid både fagdirektør Per Engstrand og sykehusdirektør Jan-Roger Olsen avvist, fordi det er andre avdelinger på sykehuset som har større behov for nye legestillinger.

LES: Barneavdeling får lege på natta

LES: Skal undersøke vaktordninger ved barneavdelingen

Legger frem to alternativer

Gruppa legger, ifølge Fædrelandsvennen, frem to forskjellige alternativer med konsekvenser, i stedet for å komme med et faglig fundert råd. Det ene er å sende barna til Kristiansand på kveld og natt, det andre er å innføre en sjudelt vakt, som gruppa erkjenner er sårbar for sykdom og fravær.

– Ved å ikke rådgi ledelsen sier vi fra oss muligheten til å påvirke. Faren er jo at det kan bli bestemt noe som man absolutt ikke vil. Jeg er forundret over at de to alternativene fremstilles som likeverdige. Det ene forslaget, med tilstedevakt, vil jo gi en tydelig retning for barneseksjonen SSA, sier avdelingsleder Kåre Danielsen for Barnesenteret, ifølge sykehusets intranett.

LES: Sykehus-uroen fortsetter i Arendal