NRK Meny
Normal

Ikke bra nok for Djupedal

Fylkeshuset i Arendal ikke bra nok for statens folk i Aust-Agder, mener fylkesmann Øystein Djupedal.

Øystein Djupedal

Øystein Djupedal i fuylkestingssalen i Arendal

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Djupedal møter imidlertid motstand blant lokale politikere.

Nytilsatt fylkesmann, Øystein Djupedal mener nemlig at bygget øverst på Fløiheia ikke er bra nok for Kongens og regjeringens representanter i fylket, skriver Arendals Tidende i dag. Og dette utspillet vekker sterkte reaksjoner hos avisa har snakkket med.

Øystein Djupedal

Øystein Djupedal ser seg om etter nye lokaler.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Vi har de ansatte spredt rundt i flere etasjer, og jeg skulle gjerne sett vi lå litt mer sentralt, sier Djupedal til Agderposten.

Derfor ser fylkesmannen seg nå rundt etter nye lokaler, når kontrakten med fylkeskommunen utløper 1. september 2010. Han benekter at det ligger andre begrunnelser for å skille fylkeskommunen og Fylkesmannens lokaler.

Fylkeshuset Arendal
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Fylkeshuset på Fløyheia i Arendal rommer i tillegg til fylkestingssalen kontorlokaler for Fylkesmannens stab og for fylkeskommunen.

Fylkesordfører Laila Øygarden beklager at nytilsatt fylkesmann Øystein Djupedal vil ut av fylkeshuset i Aust-Agder. Hun sier til NRK Sørlandet at hun håper at fylkesmannen blir værende:

– Det er ikke mange metrene mellom kontorene, og jeg har aldri klaget over fylkeshuset, sier Øygarden. - Det er jo et sentralt sted, og jeg har aldri hatt de problemene som Dupedal nevner.

Djupedal presiserer at det ikke er tatt noen avgjørelse, og at det godt kan henede at fylkesmannen blir værende på Fløyheia.