NRK Meny
Normal

Ikke akkurat smeigevær under Arendalsuka

Arendalsuka har så langt vært en våt fornøyelse, og værgudene har mer i ermet.

Regn, lyn og torden legger en liten demper på Arendalsuka.

SE VIDEO: Tirsdag formiddag var det vått i sentrum av Arendal og mer regn skal det bli.

Da Arendalsuka åpnet mandag var det med regn og ruskevær. I dag har nedbøren fortsatt og tordenskrallene har runget over byen. Samtidig har lynet glimtet og vinden ulet.

Arendalsuka

Partiene som satte opp telt i Arendal måtte vente seg en våt dag.

Foto: Inger-Lise Hansen / NRK
Regn i Arendal

Regnet kommer som kraftige byger, slik at det tidvis legger seg som store dammer.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Derfor ble det en våt fornøyelse for de mange partiene og organisasjonene som i dag skulle sette opp teltene sine i byen.

– Vi venter på sol og sommer, og da må vi få bort litt vann her, sier Liv Aanby Aanonsen, kampanjeleder for Aust-Agder Høyre.

Hun står og feier vekk vann fra gata der Høyres telt er slått opp.

– Vi tar det med et smil. Det blir bedre, det kan bare gå oppover nå.

– Det er rett og slett flom her?

– En liten flom. Vi kaller den for den blå bølge, spøker Aanby Aanonsen.

Kraftige byger

– Kraftige regnbyger kommer i rykk og napp. Det har kommet 20 millimeter regn siden midnatt, og det meste som har kommet er tre millimeter på 10 minutter, sier overingeniør Knut Berg-Larsen i Arendal kommune.

Ettersom regnet kommer i byger får det meste av vannet tid til å renne av, slik at det bare tidvis ligger som dammer i gatene.

Værvarselet for det kommende døgnet lover mer regn og vind i Arendal og resten av Agder. Det ventes mye nedbør også de kommende dagene.

– Det smeller

Lynet har slått ned i to hus i Arendal i natt, henholdsvis på Løddesøl og i Steinkleiv. Det oppstod røykutvikling i sikringsskapene, men ifølge brannvesenet var det ikke åpne flammer på noen av adressene.

Også de som står på stand hører høye tordenskrall.

– Det smeller og tordner litt, men det går bra. Vi bare håper at det ikke slår til med de største nedbørsvarslene, for da blir det litt ugreit.

– Det er ikke farlig for oss som står her, men det er kjedelig for publikum som kanskje ikke er forberedt på så mye regn, sier Tore Molteberg i Det norske skogselskap.