NRK Meny
Normal

IKEA søker byggere

I dag går startskuddet for arbeidet med det som skal bli verdens mest moderne IKEA varehus.

IKEA
Foto: UWE MEINHOLD / AFP

I dag inviterer IKEA Norge alle bedrifter, som vil bygge IKEA Sørlandet i Sørlandsparken, til et informasjonsmøte.

På et møte i ettermiddag vil kjeden informere byggjebransjen om hva som trengs av tjenester og fagfolk.

Ekspanssjonssjef Jon Simenstad i IKEA legger ikke skjul på at den svenske kjeden har flaks med byggetidspunktet.

- Det er hyggelig å registrere at tidene har snudd slik at vi i alle fall oppnår konkurranse om de tilbudspakkene vi sender ut, sier Simenstad.

Verdens mest moderne

IKEA Sørlandet blir verdens mest moderne IKEA varehus og Norges nest største etter kjedebutikken i Asker. 35 000 kvadratmeter møbelbutikk skal stå ferdig om et og et halvt år, men bygget kommer ikke flatpakket og kjeden lover byggearbeid til anslagsvis 500-600 årsverk.

- Vi håper at vi i ettermiddag treffer mange entreprenører på Sørlandet, som kommer innom for å høre om muligheten for å hjelpe og skru sammen et IKEA varehus, sier Simenstad.

IKEA estimerer at det nye varehuset vil få besøk av mellom 1,5 og 2 millioner personer i året og er ikke bekymret for nedgangstider.

Lillesand kunne i høst juble for utsikter til nærmere 300 IKEA-ansatte innenfor kommunegrensa, men sjefsjobben er fortsatt ledig.

- Varehussjefen blir utnevnt nå i sommer og så går det slag i slag fram mot høsten, for å få på plass alle arbeidstakerne.

Godt nytt for byggebransjen

Fram til oktober 2009 skal tomten sprenges og jevnes og all løsmasse fjernes. Byggingen av selve varehuset starter i oktober og åpningsdatoen er foreløpig er satt til desember 2010.

- Dette er et av de større oppdragene her i distriktet de senere år, sier Jan Olaf Dukan i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg.

Et næringsbygg til mange hundre millioner kroner er godt nytt for byggebransjen på Sørlandet, mener han. Dukan bekfter også at IKEA kan smile til dagens byggemarked.

- Situasjonen i dag er at det er større konkurranse på hver anbudsåpning, så jeg tror at man her kan få en skarpere konkurranse og dermed også en noe lavere pris.