I kø for Ikea-åpning

Torsdag klokka 10.00 åpnet Ikea sitt nyeste varehus i Sørlandsparken i Lillesand, og folk har stått i kø fra i natt for å være med på åpningen.

Beslutningen om å bygge et Ikea-varehus på Sørlandet ble tatt for tre år siden, og i dag, torsdag, ble varehuset åpnet for publikum.

Inngang Ikea
Foto: Johanne Tunaal-Larsen / NRK

Flere var på plass utenfor inngangsdøra til varehuset allerede tidlig i morges, og enkelte var kommet langveis fra for å få med seg åpningen, selvsagt også med håp om at det kunne bli muligheter for en god handel.

Det er ventet stor trafikk i Sørlandsparken i dag, ettersom butikkene har nattåpent, i tillegg til feiringen av den nye handlemagneten.

Ikea-varehuset i Sørlandsparken Øst er på hele 34 500 kvadratmeter, og har landets største Ikeautstilling med 9 500 artikler i sortimentet. Restauranten har over 500 sitteplasser, og utenfor og i underetasjen er det parkeringsplass for et par tusen biler.

Klokken 10 presis åpnet IKEA , etter at Janne Quidding og Ikea-sjef Solrun Hitland hadde saget over åpningsstokken. Det var mange besøkende, men ikke spesielt kaotisk den første timen, forteller NRK Sørlandets reporter på stedet.