Sommerbåten ankom Mandal

I dag rundet sommerbåten Norges sydspiss. Sommerbåten er ventet å ankomme Mandal omkring klokken 14.

Sommerbåten Mandal

Klokken 11.15 tirsdag kastet mannskapet om bord på NRKs sommerbåt loss i Farsund. Etter én hviledag gikk ferden mot Mandal hvor båten la til kai ikke langt unna kulturhuset Buen.

Rune Andersen

Komiker Rune Andersen.

Foto: NRK
Kiste med påhengsmotor

Erik Pirolts har provosert med sin kunst. I dag blir han å se i Mandal. Her sammen med Cecilie Nissen ved Kristiansand Kunsthall.

Foto: Mairi MacDonald / NRK

Det blir en kjendispakket sending når Sommerbåten oppholder seg i Norges sydligste by.

Skuespilleren, humoristen og standupkomikeren Rune Andersen fra Kristiansand blir å se i sendingen.

Erik Pirolt, kunstner fra Kristiansand, er for tiden er aktuell på Sørlandets Kunstmuseum med sitt nye prosjekt Jegerlarven. Det er en hytte som han har bygget som ser ut som en stor larve. Han turnerer nå rundt på diverse festivaler. Han har tidligere provosert med sin kunst. Blant annet «Bestemors siste mens».

Helene Bøksle

Helene Bøksle skal synge i sendingen.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Les også:

Smoi-innføring

Mandalitten Nils Reidar Christensen vil gi en innføring i Smoi-språket. Christensen har skrevet bok om Smoi, et lokalutviklet språk basert på anagrammer. Det er utviklet for å kommentere; og er først og fremst et «mannespråk», ikke helt stuerent dersom en kvinne snakket det.

Manager til Matoma, Stian Reinhartsen gjester Sommeråpent for å fortelle historier fra livet som tourmanager for den norske DJ-kometen Matoma. I vår jobbet de sammen med Jennifer Lopez, og de skal på ny USA-turne 7. august.

Mandalitten Helene Bøksle skal stå for musikalske innslag.

Ikke dypt nok

Dybden i Mandalselva skapte imidlertid noen problemer for MS «Sjøkurs» som måtte legge til kai utenfor en lekter. Det er ikke dypt nok til at båten kan legge seg helt inntil byens nye storstue.

Tore Askildsen (KrF)

Ordfører Tore Askildsen.

Foto: Svein Sundsdal

Mandalsordfører Tore Askildsen sier de gjerne skulle hatt båten helt inn til kulturhuset Buen, men dette lar seg ikke gjøre.

– Elva er så grunn at det er vanskelig å komme helt inn. Denne gangen må man snu Sommerbåten utenfor Sjøsanden og taue den baklengs opp elva, sier Askildsen.

Båten kommer ikke lenger enn til Ballastbrygga i byen. Der blir båten liggende med akterenden inn mot lystbåtene et lite stykke fra Buen.

– Så får vi håpe at vi kan få penger til å mudre opp elva, men akkurat nå er det for grunt, sier Askildsen.