NRK Meny
Normal

Hyller fansen og ildsjelene

ØIF Arendals tidligere trener Leif Gautestad, er imponert over gamleklubbens seier i cupfinalen – både på og utenfor banen.

Leif Gautestad, ØIF Arendal

Tidligere trener Leif Gautestad er både stolt og imponert over ØIF Arendal og engasjementet på og utenfor banen. (Arkivfoto.)

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Jeg gleder meg ikke bare over seieren, men også å se 2000 sørlendinger prege Oslo by, sier Leif Gautestad.

Han sier det har vært fantastisk å ta del i og senere se fra utsiden, prosessen i Arendal og all entusiasme og stolthet som er skapt rundt klubben.

– Før hver hjemmekamp stiller nær 100 mennesker opp og legger ned timer med arbeid. De fortjener virkelig en applaus i dag. Supporterklubben har også gjort en fantastisk jobb og det er utrolig å se hvordan klubben har vokst, sier Gautestad.

– Mange deler æren

Svermen

Gautestad er imponert over entusiasmen og stoltheten rundt klubben.

Foto: Leif Dalen/NRK
Cupfinale ØIF Arendal

ØIF-spillerne jubler etter å ha mottatt kongepokalen i Oslo Spektrum.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Den rutinerte treneren var med å bygge opp ØIF Arendal til laget det er blitt i dag, men for litt over ett år siden fikk han sparken etter nesten seks år som klubbens trener.

Han sier mange lokale ildsjeler står på og skaper den suksesshistorien ØIF Arendal har blitt.

– Trenere og spillere er ofte leiesoldater som er der for en periode, før vi går videre i livene våre. Supporterne er klubbens hjerte, sier Gautestad.

– Bare glede

Nåværende trener Marinko Kurtovic sa etter kampen at mange hadde del i lagets triumf og trakk frem Gautestad som blant annet ledet klubben opp i eliteserien i 2009.

– Det er stort av Marinko og dele æren med andre. Han har tatt laget det siste steget til å være med å vinne titler. Jeg er stolt av at jeg har vært med å skape en kultur og en klubb som kunne være i posisjon til å vinne titler. All ære til Marinko som har gjort en fantastisk jobb med klubben, sier Gautestad.

Er det litt kjedelig også å ikke være med på dette, etter at du har jobbet så lenge med klubben?

– Jeg har vært med lenge i idretten og i mange klubber. Å se andre lykkes i noe du selv har vært med på gleder meg veldig, sier Gautestad.

Gautestad driver nå for seg selv. Han er regional ansvarstrener med oppgaver for Norges Håndballforbund, og har også oppgaver for flere ulike klubber.