Rådyr hybridbil brant opp

En BMW i8 brant i dag opp på riksvei 9 i Vennesla.

Hybridbilen som brant på riksvei 9 på Vehustoppen sperret veien i flere timer

Det var ikke mye igjen av bilen etter brannen.

– Føreren av bilen er i fin form, opplyser operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til NRK Sørlandet.

Klokken 15.05 ble det meldt om brann i en hybridbil på riksvei 9 ved Vehustoppen i Vennesla. Da brannvesenet kom frem til stedet var bilen overtent, og veien måtte stenges i begge retninger.

Ifølge operasjonslederen er det en BMW i8 som har brent opp. Bilen har en utsalgspris på 1.287.300 kroner.

Brann i elbil riksvei 9

Her ligger restene av en BMW i8.

Foto: Sigtor Kjetså

Fullstendig overtent

– Vi kom frem til en fullstendig overtent bil, så vi begynte med slukkingsarbeid med en eneste gang, sier utrykningsleder Trond Kirkebø i Kristiansandsregionen Brann og Redning Vennesla.

Et vitne forteller til Fædrelandsvennen at bilen sto ved siden av veien før brannen, og at det kom flammer ut av eksospotten før bilen tok fyr.

Bilen har både elmotor og forbrenningsmotor, og en toppfart på 250 kilometer i timen. Bilmodellen innehar også den uoffisielle fartsrekorden på E18 i Aust-Agder, da en bilfører ble tatt i 240 kilometer i timen i 2014 i nettopp en slik bil.

US-AUTOMAKERS-DEBUT-NEW-MODELS-AT-THE-LOS-ANGELES-AUTO-SHOW

Slik ser bilmodellen ut.

Foto: DAVID MCNEW / Afp

– Det eneste vi kan gjøre med slike hybrider er å bruke mye vann. Vi bruker spesialhansker og utstyr, men ellers behandler vi dette som en helt vanlig bilbrann. Det er lite igjen av den, og det kan være på grunn av måten bilen er bygd opp på, men som regel er det lite igjen etter noe slikt uansett, sier Kirkebø.

bilbrann riksvei 9

Brannvesenet brukte store mengder vann for å få slukket brannen.

Foto: Sigtor Kjetså

– Ingenting igjen

Veien ble stengt i rundt to timer, med lang kø i begge retninger. Ombord på en buss satt Ingrid Wirsching.

– Vi så vraket da vi kjørte forbi, og det var ingenting igjen av bilen. Det må ha gått veldig fort, heldigvis fikk føreren kommet seg ut, sier hun.

Dagbladet har snakket med BMW i Norge om saken, og de opplyser til avisen at de vil se nærmere på brannen. Dette skal være den første bilen av denne modellen som har tatt fyr.