NRK Meny
Normal

Hvor tett skal folk bo?

Det finnes ingen klar plan for hvor tett folk skal bo i Kristiansand.

Grete Kvelland Skaara, Kr.F. Leder byutviklingsstyret i Kristiansand.

Leder av byutviklingsstyret i Kristiansand, Grete Kvelland Skaara (KrF) ønsker klarere planer for hvor tett folk kan bo i byen.

Foto: Reidar Mosland / NRK

Tolv års byfortetting i Kristiansand skal oppsummeres.

Det ønsker byutviklingsstyrets leder Grete Kvelland Skaara.

Hun mener Kristiansand mangler retningslinjer for byfortetting, blant annet er det ikke klart hvilke områder i byen man ønsker å bygge tett i. Ordningen kritiseres for å være for tilfeldig.

 

Grete Kvelland Skaara er ny leder av byutviklingsstyret i Kristiansand og vil på første møte torsdag be om at administrasjonen evaluerer erfaringene av fortettingen.

Kvelland Skaara fra Kristelig Folkeparti mener fortettingen nå praktiseres svært forskjellig fra bydel til bydel.

Skulle sikre metrobussen

Det var i 1995 Kristiansand innførte fortetting i areaelbruken for å få til en bærekraftig utvikling som tar vare på miljøet inn i fremtiden. Først og fremst ved å få ned transportbehovet og legge grunnlaget for en metrobuss i Kristiansand.

Uklare regler

Og Kvelland Skaara vedgår at byfortettingen fortsatt er en forutsetning for at Kristiansanderne blir boende slik at det gir nok passasjerer til å drive en metrobuss.

Men den nye lederen for Kristiansands byutviklingsstyre mener det i dag brukes for mye skjønn når det skal avgjøres hvilke områder som skal fortettes.

Derfor ønsker hun nå en gjennomgang.

Bygging av ny videregående skole på Tangen i Kristiansand

Tett i Kristiansand - i hvert fall noen steder.

Foto: Svein Sundsdal / NRK