NRK Meny
Normal

Hvem blir ordfører i Lillesand?

Arbeiderpartiets Leif Vagle og Høyres Arne Thomassen kan begge bli ordfører i Lillesand etter valget 12. september. Førstnevnte mener Thomassen er for lite flink til å si nei til folk.

Video Hvem blir ordfører i Lillesand?

VIDEO: Arne Thomassen kan komme til å gå på sin tredje periode som ordfører, men Aps kandidat mener han er bedre egnet.

– Jeg har et godt humør, er lett omgjengelig, og tror jeg skal få til gode samarbeidskonstellasjoner med de øvrige partiene, sier Leif Vagle om hvorfor han bør bli ordfører i Lillesand.

– Thomassen er "for snill"

Aps ordførerkandidat i kommunen mener han har en egenskap den sittende ordføreren, Arne Thomassen, ikke har, og det er å være flinkere til å si nei.

– I enkelte sammenhenger føler jeg at han kanskje sier ja til alt og alle. Men skal du drive seriøs politikk, så kan du faktisk ikke gjøre alle til lags. Da må du noen ganger ta upopulære avgjørelser og det må du stå for, mener Vagle.

– Elsker å hjelpe innbyggerne

Den åtteårige lillesandsordføreren er derimot ikke i tvil om at han har det som skal til for å fortsette.

– Jeg er vanvittig glad i mennesker. I løpet av formiddagen i dag har jeg vært i kontakt med 12-13 ulike mennesker og skal ta i mot en hel gjeng i bystyret også. Jeg elsker det, og jeg elsker å fortelle om byen og å hjelpe innbyggerne, sier Thomassen.

Se hva innbyggerne selv mener, bare to uker før valget, i videoen over!