Hopp til innhold

Tannpuss-tanker

Hva tenker du på når du gjør det?

Tannpuss
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Menn tenker ikke på noen ting. Kvinner kikker sjelden i speilet underveis, og sørlendinger tenker mest på jobb. Det handler om tannpussing.

Analysebyrået Norstat har på oppdrag fra en tannbørsteprodusent spurt et bredt utvalg nordmenn hva de tenkte på sist de pusset tennene.

Bare en fjerdedel tenker på selve tannpussen, de fleste lar tankene vandre helt andre steder, viste svarene.

Kvinner tenker mer enn menn

Nesten hver femte mann oppgir at de tenker på absolutt ingenting, mens det samme kun kan sies om ei av ti kvinner. Unge bruker tida til å se i speilet, mens det i gruppa over 50 år kun er to prosent som ser på speilbildet sitt.

Jobb foran sex

Bare en halv prosent av de spurte sier de har sex i tankene når de pusser tennene. Jobb er derimot noe som opptar oss. 17 prosent av norske kvinner tenker på dagens oppgaver mens de pusser, bare én av ti menn tenker på jobb.

Samvittighetsfulle sørlendinger

Kommer du fra Sørlandet er sjansen større for at det er jobb du tenker på. Nærmere én av tre sørlendinger tenker på arbeid.

Pusser sørlendingene i de anbefalte to minuttene morgen og kveld, så bruker de faktisk over 24 timer om året på å gruble over jobben med en tannbørste i munnen.

Trøndere og oslofolk er ikke like samvittighetsfulle. Bare åtte prosent av dem sier de tenker på jobben når de pusser tennene.