Hushovd spent på OL-formen

Thor Hushovd satser på toppform under OL i London til sommeren. Grimstad-syklisten er likevel spent på hvordan de få dagene mellom Tour de France og OL vil slå ut.

Thur Hushovd

Thor Hushovd lader opp hjemme i Grimstad. Her er han på treningstur sammen med faren Per-Sverre Hushovd.

Foto: Jan Jørg Tomstad / NRK

– Det kan skje to ting – det at jeg kommer ut av Tour de France helt nedkjørt og da klarer man ikke å komme seg til OL på de stakkars seks dagene. Alternativt er at jeg kommer litt tung inn i Touren og kjører meg i form, sier Hushovd.

–OL-løypa passer bra

Den tidligere verdensmesteren satser hardt på landeveisrittet i London 28. juli til tross for knapp tid mellom Touren og Ol-rittet. OL-medalje er ett av svært få karrieremål Hushovd fortsatt har til gode å oppnå.

– Jeg vet det er en løype som jeg kan gjøre det bra i, men igjen det avhenger av superform og det er ikke noe i veien for at jeg ikke skal treffe på den, sier han.

Sportslig nedtur

Syklisten er nå hjemme i Grimstad etter en vårsesong som har vært en nedtur.

Et av sesongens store mål var sykkelrittet Paris-Roubaix som endte med en velt og 14. plass.

– Man kan ikke vinne på bestilling. Hadde det vært så lett så hadde jeg vunnet mange ritt, sier Hushovd.

Årets Tour blir annerledes

Første mål i en tettpakket sesong er en etappeseier i Giro d,Italia som starter 5. mai. Deretter blir det å forberede seg til nok et blodslit i Tour de France.

Med ti etapeseiere i Tour de France blir årets Tour en ny erfaring for Hushovd etter lagbyttet til BMC før årets sesong. Nå må han kjøre mye for lagkameraten Cadel Evans som vant i fjor.

– I år kjører jeg på lag med en absolutt vinnerkandidat som kommer for å forsvare seieren. For hans del og lagets del så er det hovedfokus og ettapeseiere mindre viktig. Men igjen så er det viktig å få noen seiere tidlig i løpet så laget kan kjøre med roen underveis. Da er det noe jeg og eventuelt Gilbert kan få til, sier Hushovd.

Hushovd deltar i:

5.–27. mai: Giro d'Italia
9.–17. juni: Tour de Suisse
24. juni: NM i Bergen
30. juni–22. juli: Tour de France
28. juli: OL i London