NRK Meny
Normal

Hushovd nummer fire

Thor Hushovd ble nummer fire på dagens etappe i Spania Rundt, slått med halvannen sykkellengde.

Thor Hushovd spurtet inn til 2.plass
Foto: Victor Fraile / Scanpix/Reuters

Det var en 182 km lang etappe som så å si var utforbakke hele veien med et høydefall på snaue 900 meter.

Det var tilløp til pressinger og velt i spurten. Alessandro Petacchi så ut til å vinne, men han ble hindret av en annen syklist.

Etappen ble vunnet av tyskeren Robert Forster og 47 ryttere fikk samme tid som vinneren.

Hindret i siste sving

Thor Hushovd og flere av spurterne ble hindret av en sjikane like før målgang. Derfor ble det bare fjerdeplass på søndagens etappe i Spania rundt. Tyske Robert Forster vant derfor litt overraskende den 15. etappen i rittet.

- Jeg hadde fine bein, men arrangørene hadde lagt en håpløs sjikane rett før mål. Jeg ble stengt inne og var sjanseløs i spurten. Veldig irriterende, sa Hushovd til NTB.

Gerolsteiner-proffen Forster dro fordel av favorittenes problemer og vant massespurten etter 182 flate kilometer på landeveien i en av rittets letteste etapper. Nærmest ham fulgte Stuart O'Grady og Danilo Napolitano.

Nye poeng

Thor Hushovd klarte i hvert fall å holde de tøffeste konkurrentene i kampen om poengtrøya bak seg i spurten. Han leder med 80 poeng på Francisco Ventoso og Alejandro Valverde. Valverde forsvarte den gullfargede ledertrøya. En uke før målgang har han et fast grep om ledelsen i rittet. Han er 48 sekunder foran Andrej Kasjetsjkin, 1.25 minutt foran Carlos Sastre og 1.38 foran Alexandre Vinokourov.

Ikke testet

De kasakhstanske Astana-rytterne Kasjetsjkin og Vinokourov kjørte søndagens etappe selv om de ikke var tilgjengelige for å avgi blodprøve før start. De hadde kjørt av gårde i lagets buss da UCIs blodtestere møtte opp på hotellet. Bussen ble bedt om å snu, men det ble ikke gjort.

- Inspektørene kom for sent, sa Astana-talsmann Jacinto Vidarte. Lagets syklister skulle egentlig kjøres til start i biler, men etter en tidlig frokost bestemte Kasjetsjkin og Vinokourov seg ifølge Vidarte for å ta bussen fordi det var mer komfortabelt. Vi ble ikke testet i dag, sa Hushovd da NTB fortalte ham om det som var skjedd i Astana-stallen.

Knalltøft

Etter hviledagen mandag venter tre knalltøffe etapper på syklistene. Hushovd håper å henge med slik at han kan kjempe om seieren i Madrid på den siste etappen neste søndag. Det blir å overleve den nærmeste uken, så får vi se hvordan formen er om en uke.

- Varmen plager meg i hvert fall ikke så mye lenger, sa Hushovd. Mandag er den siste hviledagen i rittet, og Hushovd kan samle krefter før blodslitet i fjellene.

 

(©NTB)