NRK Meny
Normal

Hushovd har kalt inn til pressekonferanse

Thor Hushovd, som tidligere i sommer varslet at han legger opp som proffsyklist, har innkalt til pressekonferanse der han skal snakke om fremtidsplanene sine.

Thor Hushovd

I slutten av juni ble det klart at Thor Hushovd legger opp som proffsyklist. Mange har lurt på hvor veien nå går videre for Grimstad-syklisten. På kveldens pressekonferanse vil han fortelle om dette.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

En lang og suksessfull sykkelkarriere går mot slutten for Thor Hushovd etter at det i juni ble det klart at den meritterte Grimstad-syklisten legger opp.

Thor Hushovd

Skader og sykdom har preget de siste sesongene til Grimstad-syklisten. Tidligere i sommer ble det klart at 36-åringen legger opp.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
Thor Hushovd skriver bok

Hushovd har også begynt å skrive bok om opplevelsene i sykkelsporten.

Foto: Tor Saltrøe / NRK

Etter det skal han ha fått mange interessante tilbud han har vurdert. 36-åringen har nå tatt et valg for framtiden og vil fortelle om dette under pressekonferansen.

Pressekonferanse etter avslutningsetappe i Arctic Race

Pressekonferansen vil bli holdt klokken 18.30 etter avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Tromsø der Hushovd deltar.

Sørlendingen kan skilte med store prestasjoner i sykkelsporten gjennom årene. I 2010 ble han Norges første verdensmester i landeveissyklist for menn i Melbourne i Australia.

36-åringen står også igjen med 10 individuelle etappeseirer, to etappeseirer i lagtempo, to poengseirer sammenlagt i Tour de France.

Han har også seks NM-gull.

De siste sesongene har derimot vært preget av sykdom og skader og kroppen har ikke fungert optimalt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Thor Hushovd verdensmester

Thor Hushovd har en lang merittliste. Her fra 2010 da han vant VM i Melbourne.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Vil ikke bli sportsdirektør

Mange har spekulert i hvor veien går videre for Hushovd etter at han nå ikke lenger kommer til å holde på med syklist på et profesjonelt nivå etter VM i september.

Til NRK har Hushovd tidligere avvist eventuelle planer om å bli sportsdirektør for et sykkellag.

– Det kommer jeg nok ikke til å bli, det er jeg ganske sikker på. Ikke fordi det er en jobb jeg ikke kunne ha tenkt meg. Men da kommer livet mitt til å bli veldig likt som det har vært de siste årene med like mye reising, hvis ikke mer, sa Hushovd til NRK noen dager etter at nyheten om at han legger opp kom.

Saken oppdateres

Thor Hushovd er lettet over at han har fått fortalt omverden at han skal legge opp. Nå har han blant annet muligheten til å gi sin versjon av karrieren i en idrett som har vært skjemmet av doping. Til høsten gir han ut bok, der skal han være helt ærlig. Reporter: Siv Kristin Sællmann, foto/redigering: Odd Rømteland

SE VIDEO: NRK møtte Hushovd hjemme på brygga i Grimstad noen dager etter at nyheten om at han legger opp kom. Se hele intervjuet her.