NRK Meny
Normal

Hushovd-brudd ga poeng

Kapret 12 nye poeng i kampen om den grønne trøya.

Thor Hushovd
Foto: PASCAL PAVANI / AFP

På dagens harde klatreetappe i Tour de France gikk Grimstad-syklisten alene i brudd oppe i fjellene og økte forspranget i kampen om den grønne poengtrøya.

30 poengs ledelse

Thor Hushovd er best kjent som spurter, men på dagens klatreetappe over fem fjell overrasket han alle da han stakk fra hele feltet i bakkene etter den første fjellovergangen. Han skaffet seg raskt flere minutter forsprang til hovedfeltet med verdens beste klatrere. På det meste var han oppe i en ledelse på mer enn seks minutter.

Hushovd satt alene i tet til knappe fire mil før mål. Det var to innlagte spurter på dagens 169 kilometer lange klatreetappe. Hushovd passerte først på begge og sikret seg 12 nye poeng.

Hushovd hadde 18 poeng til gode på Mark Cavendish før onsdagens 17. etappe. Med dagen kraftdemonstrasjonen oppe i fjellene er ledelsen økt til 30 poeng. Hushovd kan dermed ha avgjort kampen om den grønne trøya.

Satte rivalen på plass

Cavendish har vært rasende på Hushovd i mediene de siste dagene
etter at Cavendish ble disket for å ha sperret Grimstad-syklisten i en
spurt.

- Det er klart at Thor er blitt pirret opp av det Cavendish har sagt i mediene. Han ønsker å bevise hvem som fortjener trøya og vil ikke at den avgjørelsen forleden skal bli avgjørende, sier trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Søndag avsluttes Tour de France i Paris.

Video nsps_upload_2009_7_22_19_50_45_1114.jpg

Hushovd om torsdagens tempoetappe