Hus og garasje ble raskt overtent

To voksne og to barn reddet seg i natt ut av et brennende hus i Tvedestrand. Boligen er totalskadd, men røykdykkere klarte å redde ut familiebilder.

Brann i Tvedestrand

Fire personer ble reddet ut av huset i Tvedestrand.

Foto: Tipser

Brannen startet i en garasje i Langangveien i Tvedestrand og spredte seg til bolighuset. Garasjen er integrert i huset, og både huset og garasjen er totalskadd i brannen, ifølge 110-sentralen.

Totalt 14 mann fra Moland, Arendal og Tvedestrand deltok i slukningsarbeidet og to tankbiler var i aksjon.

Det var familien selv som varslet om brannen, før de kom seg ut av det brennende huset. Da brannmannskapene kom til stedet var huset allerede overtent.

– Huset sto i lys lue, så det var et kraftig syn som møtte oss. Huset og garasjen var overtent, sier Terje Henriksen i Østre Agder brannvesen.

Hentet ut familiebilder

Brannen ble varslet klokka 00.45 og klokka 01.00 ble tre røykdykkere ble sendt inn i huset for å ta ut noen viktige eiendeler for familien. Ingenting kunne gjøres for å redde huset.

– Vi fikk hentet ut noen saker som var viktige for familien, nemlig noen familiebilder og noen verdisaker, sier Henriksen.

Brannvesenet klarte også å hindre at brannen spredte seg til nabohuset like ved.

Manglet vann

Hovedutfordringa for brannmannskapene var vannmangel, ifølge Henriksen.

– Huset er ikke knyttet til kommunalt vann, så vi hadde bare vannet i tankbilene. Vi hadde to tankbiler som kjørte skytteltrafikk til et tjern i nærheten for å etterfylle, men vi gikk stadig tomme for vann. Det var hovedutfordringa, derfor tok det så lang tid.

Klokka 07.00 drev fremdeles flere mannskap med etterslukking på stedet, men nå er brannen helt slukket.