NRK Meny
Normal

Hund stjålet fra kennel

En hund av rasen amstaff er stjålet fra en kennel i Kvinesdal. Hunden skulle avlives, og eieren fra Flekkefjord er mistenkt i saken.

Kennel

Amstaffen som ble stjålet sto i buret til høyre. Tyvene åpnet buret og tok den med seg i en bil. (Hundene på bildet er i vanlig kennelopphold på Fosseland jakt og Hundesenter og har ikke noe med saken å gjøre).

Foto: Lars Eie / NRK

Kennelen holdt hunden i forvaring fordi politiet vil avlive den, etter at den skal ha bitt et menneske og andre hunder.

Hunden ble stjålet fra Fosseland jakt og Hundesenter i Kvinesdal 6. februar. Hunderasen american staffordshire terrier er nå forbud i Norge, men denne hunden var født før loven trådte i kraft.

Kenneleier Gustav Larsen har aldri opplevd maken, i sine 20 år i bransjen. Han tror tyvene har visst hva de gjorde.

Gustav Larsen

Kenneleier Gustav Larsen tror ikke det var tilfeldig at amstaffen ble stjålet. Han tror tyveriet var planlagt.

Foto: Lars Eie / NRK

– I 05.00-tida om natta kom fremmde hit og tok hunden ut av pensjonatet og stakk av med den. Det ble observert en bil her litt seint på døgnet helga før. Da trodde vi det var noen som hadde kjørt feil, men sett i ettertid er det sannsynligvis tyvene som var oppe og rekogniserte, sier Larsen.

Hundeeieren mistenkt

Hundeieren fra Flekkefjord er nå mistenkt i saken, forteller hennes advokat, Jo Gjestvang.

– Hun er uforstående til den mistanken. Hun har ingen oppfatning av hvem som kan ha tatt den.

– Er hun villig til å samarbeide med politiet om hun får vite hvor hunden er?

– Det har vi ikke diskutert, sier Gjestvang.

Politiet vil ikke kommentere saken, men bekrefter at de etterforsker hundetyveriet.

Amstaff ble forbudt i Norge i 2004 og staten mener hunderasen er farlig. Avlivingsvetaket har blitt klaget helt opp til regjeringsadvokaten. Saken er også prøvd i rettssystemet.

Men nå har Agder lagmannsrett nylig avgjort at saken ikke skal behandles. Dermed er dommen fra Lister tingrett stående. Hunden skal avlives. Synd, mener hundeeierens advokat.

– Det er flere av de vi ville bruke som vitner for lagmannsretten som gir hunden det beste skussmål, og det stemmer lite med det som blir beskrevet av enkelte vitner og fornærmede under tingrettens behandling, sier Gjestvang.

– Ikke tilfeldig

– Jeg har vanskelig for å tro at det var tilfeldig at hunden ble tatt. Jeg har tenkt noen ganger at det kunne skje, for hunden er jo dømt til avlivning, og det har vært mye oppstyr og rettssak, så man kunne frykte at det kunne skje.

– Men det har vært hundepensjonat her i over 20 år og det har aldri vært lignende episoder før, sier kenneleier Gustav Larsen.