Hun vil bli ordfører i Lillesand

Cecilie Knibe Hanssen (Ap) vil ta plassen fra Lillesands populære ordfører Arne Thomassen (H).

Cecilie Knibe Hanssen

Arbeiderpartiet lanserer i dag sin nye topp. Cecilie Knibe Hanssen sier hun vil bli Lillesands nye ordfører.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Cecilie Knibe Hanssen vil vippe Arne Thomassen ut av ordførerstolen i Lillesand.

Hun synes Thomassen har sittet lenge nok, men hun må være forberedt på en tøff kamp mot byens populære og profilerte ordfører.

– Høyre har hatt makten i evigheten i Lillesand. Arbeiderpartiet er et tradisjonelt, godt parti med en staut politikk. Jeg tror at å synliggjøre vår politikk, og forskjellene mellom Høyre og Arbeiderpartiet, er tingen, sier 42-åringen.

Må se forbi Thomassen

Den nye ordførerkandidaten mener Arbeiderpartiets viktigste jobb i valgkampen blir å få velgerne til å se forbi Arne Thomassen.

– Vi må synliggjøre hva hele bystyregruppa i Høyre gjør, og ikke bare hva Arne Thomassen gjør. Det vil vi legge stor vekt på.

– Arne Thomassen er ikke Høyre. 13 av 27 representanter i bystyret er fra Høyre, og i den gruppa er det litt blandet drops.

Knibe Hanssen sier at de fleste avgjørelser i dag tas inne på kammerset hos Høyre. Hun mener det er en utfordring å få diskusjonene ut i bystyresalen og skape mer demokratiske prosesser.

– Jeg tror vi vil lykkes med å få inn flere fra Arbeiderpartiet, slik at vi får et annet tyngdepunkt i bystyret i Lillesand, sier Knibe Hanssen.

Langsiktig økonomi

Det viktigste for Arbeiderpartiet framover blir ifølge Knibe Hanssen å snakke om langsiktighet og god økonomisk styring i Lillesand.

– Vi har høy gjeldsgrad så økonomi og budsjett kommer til å være sentralt.

– Vi ønsker mer penger på bok, nedbetaling av gjeld og å sikre tjenesteytingen til befolkningen.

– Det er store omveltninger som må til. Vi sier at eiendomsskatt skal brukes dersom tjenesteytinga står i fare.

Elsker Sørlandet

Cecilie Knibe Hanssen har studert hovedfag i sosiologi. Hun har arbeidserfaring fra kommunalt sosialt arbeid, blant annet som ansvarlig for flyktningtjeneste på Dovre/Lesja og i Søgne.

Hun har også vært prosjektansvarlig for arbeid med bostedsløse i Grimstad. De senere årene har hun jobbet med regional utvikling som prosjektkoordinator hos Sørlandets Kompetansefond.

– Hvem er Cecilie Knibe Hanssen?

– Jeg er en lillesandspolitiker. Jeg er 42 år og har bodd ti år i Lillesand. Jeg har røtter i Søgne og to barn på 7 og 14 år. Jeg har stor kjærlighet til Sørlandet og er glad i naturen, sier den nye ordførerkandidaten.