NRK Meny
Normal

Hun erstatter «First House»-Monsen

Elisabeth Aarsæther blir nytt medlem av programkomiteen for Arendalsuka. Hun erstatter dermed «First House»-partner Leif Monsen, som trakk seg fra komiteen i september.

Elisabeth Aarsæther

Elisabeth Aarsæther går inn i programkomiteen i Arendalsuka.

Foto: NTB Scanpix /PT

Arendalsordfører Einar Halvorsen begrunner valget slik:

– Aarsæther representerer det vi søkte etter. Hun har samfunnsengasjement og stor forståelse for demokratiet. Hun har et kontaktnett og har hatt store oppgaver også utenfor Post- og teletilsynet, sier Halvorsen.

– Blir det en stor overgang å få inn en annen enn Leif Monsen?

– Vi har hatt et flott samarbeid med Leif Monsen og jeg ser frem til samarbeidet med Elisabeth Aarsæther, sier Halvorsen.

Aarsæther er assisterende direktør i Post- og teletilsynet i Lillesand. Tidligere har hun vært informasjonssjef hos sysselmannen på Svalbard. Hun er bosatt i Arendal.

– Den viktigste jobben

Halvorsen påpeker at programkomiteen gjør en svært viktig jobb.

– Det er faktisk den viktigste jobben i hele Arendalsuka, sier Halvorsen.

De to øvrige medlemmene i programkomiteen er Aust-Agders fylkesmann Øystein Djupedal og tidligere sjefredaktør Stein Gauslaa.

Halvorsen ytret tidlig ønske om at Monsens erstatter burde være en kvinne, ettersom komiteen hittil har bestått av kun menn.

– I dette tilfellet søkte vi spesielt etter en kvinne. Ikke for enhver pris, men en som kunne passe inn i det teamet vi har. Flere kandidater ble vurdert, sier Halvorsen.

Hvordan har prosessen etter at Monsen trakk seg vært?

– Det har vært en prosess vi måtte gjennom. Nå synes jeg vi har landet på en grei måte og fått inn en dyktig kandidat, sier Halvorsen.

Trygg på fremtiden

Halvorsen er trygg på at Arendalsuka har kommet for å bli.

Sist uke var han og programkomiteen i Oslo for å møte alle de politiske partiene, som er representert på Stortinget.

– Det er så hyggelig å komme inn dit, når alle de politiske partiene sier at dette vil de satse på videre og de vil være med på, sier Halvorsen.