Hulken proffdebuterer

Arild Hulken Haugen tar både proffdebuten i bokseringen og reportere på strak arm før møtet med Latvias Pavels Dolgovs fredag.

Arild Haugen

DEBUTERER: Arild 'Hulk' Haugen proffdebuterer i bokseringen i Spania i morgen.

Foto: Zbigniew Czaplicki / NRK

– Det har vært et voldsomt oppstyr rundt Hulken, som bare kalles El Gigante her i Spania. Han har vært med på å skape show og moro selv også, sier manager Tor Krageboen til NTB fra Valencia.

– Han løfter jentene på strak arm over hodet stadig vekk, og onsdag ble han intervjuet av en kvinnelig TV-reporter han holdt på strak arm over hodet mens intervjuet pågikk, forteller Krageboen.

125 kilo muskler

Hulken veier cirka 125 kg og måler 1,94 meter på strømpelesten. Motstanderen fra Latvia har allerede bokset fem kamper med to seirer, to tap og en uavgjort som resultat. Han veier 112 kg og er 1,85 meter høy.

– Jeg vil påstå at Hulken er mye mer kjent i Spania enn i Norge, men nå er det boksing som gjelder, og både han og vi som står rundt ham, gleder oss til kampen sent fredag kveld, sier Krageboen.

Video nsps_upload_2009_7_14_15_22_18_732.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

– Denne boksekarrieren tar både Hulken og vi som støtter ham på alvor. Målet er å få ham så god som mulig, men først og fremst tar vi nå tre-fire kamper. Deretter kommer vi til å ta en vurdering av hvor han står og om det er verd å gå videre, sier
manageren.

– Vi er spente

Han legger til at Arild Haugen tar boksingen svært alvorlig. Han er utrolig treningsvillig og legger mye arbeid i det som kan bli starten på en boksekarriere for kroppsbyggeren.

– Det er klart vi er spente på hvordan det vil gå fredag kveld. Hulken skal bokse hovedkampen, og de som er ekstra interessert, kan se kampen direkte på web-TV på muscle-tube.com, forteller Krageboen.

LES OGSÅ: "Hulken" går i ringen

Amatøren Glodi Eneste er med Krageboen fra Kristiansand til Valencia, og også den norske kongepokalvinneren skal i aksjon. Han skulle ha møtt den spanske lettvektsmesteren (69 kg) David Camaro, men torsdag kunne Krageboen fortelle at Camaro er byttet ut med sølvvinneren fra mesterskapet, Carlos Alberto.

Slår tilbake mot kritikerne

Tor Krageboen legger ikke skjul på at mange mener Hulken aldri kan bli noe særlig til bokser. Kritikken har gått på at han er for stor, og at det vil være umulig å få fart på den store muskelmassen.

– Jeg er uenig i det. Jeg kan ikke se hvorfor Hulken ikke kan bli en god bokser. Han har vært på trening hos Ulf Johansen i Torreveija tre ganger med tre ukers varighet de siste månedene. Han har utviklet seg mye teknisk i den siste tiden og er klar for proffdebuten, sier Tor Krageboen til NTB.

Det er klart at Arild Haugen bokser hovedkampen på det spanske stevne, mens Glodi Eneste bokser en av de første kampene i stevnet som starter en time før midnatt fredag.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Over halve klassen i karantene - nå kan det bli annerledes

Anita Thorsen og Knut Eckhoff, Norgesplaster

Norgesplaster blir i Vennesla - opp mot 60 beheld jobben