NRK Meny
Normal

Høyres mål i 2015: 9 ordførere og fylkesordføreren

Fylkesordfører Terje Damman sier Høyres mål i Vest-Agder er å øke fra 7 til 9 ordførere ved valget neste høst.

Terje Damman

Sally Vennesland og Terje Damman under kveldens nominasjonsmøte.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Nominasjonsmøtet i Vest-Agder Høyre utpekte mandag kveld Damman som toppkandidat også ved valget i 2015. Han er nå inne i sin første periode som fylkesordfører.

– Vi har nå 7 av de 15 ordførerne i kommunene. Vår målsetting er ytterligere to ordførere og beholde fylkesordførerposisjonen, sier Damman.

Mandal, Vennesla og Kvinesdal er de kommunene der Høyre mener det er mest realistiske å erobre nye ordførere.

– En økning på to ordførere er et realist mål, sier Damman.

– Hvor vanskelig blir det å beholde fylkesordførerposisjonen, som du selv bekler?

– I politikken lever vi i fireårssykluser, ingen ting er gitt på forhånd. Men Vest-Agder trenger en stødig og sterk ledelse i en tid det skjer mye. Blant annet er kommunereformen krevende, sier Damman.

Åtte blanke proteststemmer

John Hansen

John Hansen fra Flekkefjord er misfornøyd med Damman

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Dammen ble valgt uten motkandidat, men åtte av de 71 utsendingene til nominasjonsmøtet markerte misnøye med Damman ved å stemme blankt.

Det var John Hansen, utsending fra Flekkefjord som forlangte skriftlig avstemning. Han var misfornøyd med Høyre i flere saker, men spesielt når det gjelder Hidra landfast.

– I saken om Hidra landfast har Høyre dummet seg ut. Der gjorde Terje Damman særdeles dårlig politisk håndverk, sa Hansen.

Han fortsatte med å si at denne saken kan det føre til at Høyre mister ordføreren i Flekkefjord.

– Det blir ikke mange som vil promotere Høyre i Flekkefjord i valgkampen hvis ikke denne saken blir landet før valget, sa Hansen, som mener at Høyre burde sagt ja til landfast-planene for lenge siden.

Toppkandidatene

Høyre i Vest-Agder går til valg med Terje Damman fra Mandal på førsteplass.

Deretter følger Sally Vennesland fra Vennesla, Mathias Bernander fra Kristiansand, Benedichte Limmesand Hellestøl fra Lyngdal, Harald F. Andersen fra Kristiansand og Ine Kristine Gundersen fra Kristiansand.