Høy narkoberedskap på Hovefestivalen i år

Sjeldent har politiet hatt så stor narkotikaberedskap på Hovefestivalen som i år. Den økte innsatsen førte til at 12 personer ble tatt med narkotika i løpet av de to første dagene.

Vidar Arnesen og Gordon

Politiet i Arendal har i år mellom 10 og 15 sivile politifolk til stede i og på utsiden av campen på Hovefestivalen, i tillegg til flere narkotikahunder. Her politibetjent Vidar Arnesen og narkohunden Gordon.

Foto: Miriam Grov / NRK

I helga startet årets Hovefestival på Tromøy utenfor Arendal.

I løpet av lørdagen og søndagen ble til sammen 12 personer tatt med mindre mengder narkotiske stoffer.

– Vil ikke at dette skal være et sted hvor ungdom debuterer med narkotika

Asbjørn Røed, leder for narkotikaavsnittet ved politiet i Arendal, forteller at de sjeldent har hatt så mange folk og narkotikahunder på Hovefestivalen som det politiet har i år.

– Vi har mellom tre og fire politihunder og mellom 10 og 15 sivilpolitifolk. Hovefestivalen er den festivalen som krever mest ressurser. Det mener vi også er riktig. Det viktigste for oss er å være forebyggende. Vi ønsker for all del ikke at Hovefestivalen skal bli en plass hvor ungdommen debuterer med narkotika, sier Røed.

Allerede da portene til festivalcampene åpnet tidlig lørdag formiddag, var politibetjent Vidar Arnesen og narkotikahunden Gordon på plass.

– Vi går rundt på festivalområdet og utenfor der folk kommer inn til festivalen, forteller Arnesen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hove

Politiet i Arendal har satt av mye ressurser til å avsløre bruk – og salg av narkotika under årets festival.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Til sammen 53.000 i bot

Han sier festivaldeltakerne er ubetinget positive når han kommer med schæferen.

– Ja, de fleste som er her ruser seg ikke.

Bare kort tid etter markerer hunden. En gruppe på fem unge menn får bøter til sammen 53.000 kroner og mister samtidig festivalpassene sine.

– Ikke skremmende høye tall

I fjor ble 49 personer tatt med besittelse av narkotiske stoffer på festivalen. Røed synes ikke dette er et skremmende høyt tall med tanke på hvor mange som er innom festivalen.

– Dette er de åttende året festivalen arrangeres. Når man tenker på hvor mange mennesker som er her, 10.000 som fast ligger i telt og opptil 25.000 på de største konsertene. Da synes jeg ikke disse tallene er så skremmende.

Daglig leder for Hovefestivalen, Benedikte Nilsen, sier de samarbeider godt med politiet.

– Jeg synes politiet gjør en fantastisk jobb og vi legger selvfølgelig til rette for at de kan gjøre en best mulig jobb.

Hovefestivalen startet 28. juni og avsluttes 3. juli.

Hovefestivalen er i gang

Se åpningen av festivalen her