Vil blåse liv i Hovefestivalen – ber om statsstøtte

Hovefestivalen ber Kulturdepartementet om to millioner kroner. Spørsmålet bringes på bane i et møte i dag med statsråd Thorhild Widvey og festivaleier Melvin Benn.

Hovefestivalen 2014

Hovefestivalen ber om to millioner kroner i statsstøtte for å gjenoppstå.

Foto: Pål Tegnander / NRK

I dag treffer eier av Hovefestivalen kulturministeren. Og festivalen ber om pengestøtte for å gjenoppstå.

– Noe skal vi klare å skaffe selv, men festivalen har gått i underskudd. Så må vi se om vi kan lage en økonomisk drivverdig festival i framtiden, sier arendalsordfører Einar Halvorsen.

Einar Halvorsen

Arendalsordfører Einar Halvorsen håper på statlig støtte til Hovefestivalen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Hovefestivalen var arvtakeren etter Quartfestivalen i Kristiansand, men festivalen i Arendal gikk konkurs første gang i 2008. Så kom britiske Melvin Benn og selskapet Festival Republic og overtok. Det varte fram til i fjor, da ble festivalen lagt ned.

Underskudd

Einar Halvorsen håper at statsråden sier ja til to millioner kroner hvert år. Da mener han at de er kommet langt med finansieringen.

– Slik jeg har forstått det, har festivalen gått i balanse, men også underskudd over flere år. Da snakker vi om fra fem millioner kroner til sju millioner kroner i underskudd, forteller Halvorsen.

Les også:

Knutepunkt

Flere festivaler får penger som knutepunktfestival, noe som betyr at festivalen er ledende på sitt område. Halvorsen tror det er gode sjanser for at Hovefestivalen kan komme bli en knutepunktfestival med statlig støtte framover.

Melvin Benn vil redde Hove.

Melvin Benn møter kulturministeren i dag for å diskutere en framtid for Hovefestivalen.

Foto: Festival Republic

– Ja, de skal se på reglene for knutepunktfestivaler. Jeg mener Hovefestivalen er klar en knutepunktfestival. Den henvender seg til et ungt publikum som kommer sammen og har det hyggelig og her bør samfunnet også være med, mener arendalsordføreren.

– Er dette litt krampaktig å holde liv i noe som var?

– Skal jeg måle i antall henvendelser fra ungdommer, så savner de arrangementet. Det at ungdom kommer sammen fra hele landet på festivalen fører til fantastisk miljø og det er det vi vil etablere igjen, forteller Halvorsen.