Hovefestivalen tåler tre års tap

Hovefestivalen tåler å gå med tap i noen år. Men snart skal millionene trille inn til Arendal.

Toffen Gunnufsen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Festivalen kan gå med underskudd i tre år før den må legges ned, sier Toffen Gunnufsen.  

Gunnufsen i festivalen sa også at festivalen har et budsjett på 35 millioner kroner da han møtte representanter fra næringslivet fredag.

Og musikken fra Tromøy skal dessuten lokke trendy arbeidstakere til byen, mener han.

Pengemøte

Agderposten var til stede da Gunnufsen snakket om festivalen og penger på et møte i Grimstad.

- Allerede før jul hadde vi de største og viktigste sponsoravtalene i boks. I Quartfestivalen hadde vi ikke dette i orden før april, sa Gunnufsen ifølge avisen.

Festivalen har tidligere sagt at den kan ta opp til  30 000 deltaker på Hove. Nå sier Gunnufsen at de ønsker 10 000, men at 7 000 er nok for å få det hele til å gå rundt.

Deltakerne skal tilbringe mer tid og penger inne på selve festivalområdet enn de gjør i Kristiansand. Dermed skal flere kroner fra hver enkelt deltaker havne hos festivalen.

Millioner vil trille inn

Hovefestivalen ønsker ikke for mye trafikk ut og inn til området på Hove på Tromøy,  og vil begrense salget av dagspass.

- De aller fleste skal komme på festivalpass for hele perioden, sa Gunnufsen.

Han sier også at han tror næringslivet i Arendal vil høste ringvirkninger på mellom 80 og 100 millioner kroner når festivalen er etablert. Undersøkelser har vist at Quartfestivalen genererer pengestrømmer i denne størrelsesorden til Kristiansands næringsliv.

Trendy jobbsøkere

Men ikke bare penger vil strømme til Arendal. Også nye impulser og et nytt og bedre image.

- Det vil bli lettere for næringslivet å rekruttere medarbeidere når festivalen er etablert, mener Gunnufsen som peker på at andres oppfatning av Kristiansand ble endret som følge av Quartfestivalen.