Hopp til innhold

Hovefestivalen fikk skjenke-nei

Hovefestivalen i Arendal får ikke lov til å skjenke alkohol frem til klokka tre om natta. Det vedtok formannskapet i ettermiddag.

Hovefestivalen 2008

Hovefestivalen får ikke skjenke alkohol til klokken tre om natta.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Festivalen har søkt om dette flere år på rad, og fått avslag. Hovefestivalen har i dag skjenkeløyve til klokken to.

Frp var eneste parti som stemte for søknaden til festivalen under torsdagens formannskapsmøte.

Lei av Hove-søknader

Arendal Formannsskap

Formannskapet i Arendal sier nei til at Hovefestivalen skal få skjenke alkohol til klokken tre om natta. På bildet ser du Anders Kylland (Frp) som var den eneste som stemte for at festivalen skal få skjenke alkohol til klokken tre.

Foto: Leif Dalen / NRK

Hove Republic AS søkte om å få utvide skjenketiden med en time. NRK har tidligere fortalt at rådmannen i Arendal er lei av stadig nye søknader om utvidet skjenkebevilling fra Hovefestivalen.

– Festivalen bør ta til etterretning at dette er avgjort på prinsipielt grunnlag tidligere, og det foreligger ingen grunn til å endre denne holdningen. Rådmannen anbefaler ikke utvidet skjenketid, skrev rådmannen før formannskapsmøtet.

Frp mener at Hovefestivalen har god sikkerhet og at de derfor bør få lov til å skjenke alkohol til klokken tre om natta.

– Må få lov til å søke

Jan Kløvstad (V) argumenterte med at Hovefestivalen må behandles som andre som får skjenke til klokken to. Kløvstad kom også med kritikk mot Frp og antydet at partiet vil bruke Hovefestivalen for å få utvidet skjenketid også andre steder i kommunen.

– De må da ha lov til å søke. Det kommer flere søknader fra blant annet restaurantnæringen, svarte Frps representant Anders Kylland.

Hovefestivalen går i tidsrommet 28. juni til 3. juli.

Created by InfoDispatcher

VIDEO: Frps Anders Kylland støtter Hovefestivalen og vil ha lenger skjenking. (Reporter: Erik Wiig Andersen - Foto/redigering: Leif Dalen)