Hovebilletter sikret

Festivalen har satt billettpengene inn på sperret konto i tilfelle konkurs.

Hovefestivalen 2008

Mange som allerede har kjøpt billett til Hove 09 frykter pengene deres skal gå tapt dersom Hove ikke i dag ikke får støtte fra arendalspolitikerne.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Hovefestivalen har satt publikums billettpenger for neste år inn på sperret konto for å sikre pengene.

Det skriver festivalledelsen på sine egne nettsider.

LES: MUSIKK ER DÅRLIG BUTIKK

Hovefestivalen 08

Billettsjekk på Hovefestivalen i sommer. Dersom det ikke blir noen

Foto: Janne Aateigen

Festivalen har fått flere henvendelser fra bekymrede billettkjøpere som lurer på om pengene kan gå tapt ved en eventuell konkurs.

- Ingen grunn til bekymring

Med sommerens quartfestivalkonkurs friskt i minne, er det flere som nå biter negler - også unge billettkjøpere.

I kveld avgjør politikerne i Arendal bystyre om de skal slette Hovefestivalens gjeld på fire millioner kroner. Hvis ikke er Hovefestivalen trolig konkurs.

LES: VIL SLETTE HOVEFESTIVALENS GJELD

"Pengene dine kommer ikke til å forsvinne", skriver Hovefestivalens ledelse på egne nettsider i dag. Videre står det at de har fått en del henvendelser etter avisoppslag om konkursen som truer festivalen.

Morten Sandberg

Daglig leder for Hovefestivalen, Morten Sandberg.

Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX

I et forsøk på å berolige publikum, heter det: "Det er ingen grunn til bekymring. Etter det som skjedde med billettkjøperne på Quart i fjor har vi for sikkerhets skyld satt billettpengene hos billettservice på en sperret konto. Der blir de inntil denne situasjonen er løst. Det betyr at OM uhellet skulle være ute, og det ikke blir noe Hove til neste år, så får du likevel igjen pengene dine."

Hovefestivalens styreleder Morten Sandberg sier de hadde et behov for å informere i en kritisk fase.

- Vi la ut billettene til salgs i midten av september og vi har hatt god respons. Vi har et aktivt forum hos oss hvor det har vært diskutert om pengene som var betalt for billettene var sikret. Nå har vi valgt å sette dem på en sperret konto for at det ikke skal være noen risiko for billettkjøperne, sier Sandberg.