Hopp til innhold

Hove Music Festival konkurs: – Jeg føler meg svindlet

Nathalie Fjelldal har betalt nesten tre tusen kroner for festivalpassene til det som skulle bli sommerens høydepunkt. De pengene får hun ikke tilbake fra konkursboet.

Nathalie Fjelldal

Nathalie Fjelldal er én av to tusen som ikke får pengene tilbake fra boet etter Hove-konkursen.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Nyheten om at festivalen var konkurs kom bare ni dager før det hele skulle gå av stabelen på Tromøy i Arendal.

– Jeg føler meg svindlet. Dagen før la de ut bilder hvor de forberedte festivalen, for så å si at de er konkurs dagen etterpå.

I dag kunne NRK fortelle at festivalen bare har solgt i underkant av to tusen billetter, og at folk som har kjøpt festivalpass trolig kan se langt etter pengene sine. Festivalen har åtte millioner i gjeld.

Hove Music Festival

Flere har reagert på det de mener er dårlig kundebehandling.

Foto: Skjermdump / Facebook

Nathalie Fjelldal er en av dem som hadde kjøpt to festivalpass til seg selv og kjæresten til det som skulle bli sommerens høydepunkt. Hun er skuffet over tidspunktet beskjeden kom på.

– Jeg syns det er veldig dårlig gjort av de. Dette må de ha visst ganske lenge, men at de bevisst ikke har valgt å si i fra, forteller hun.

På Hove Music Festivals facebooksider har flere skuffede festivaldeltagere luftet sin frustrasjon. Flere av disse er blitt slettet, hevder Fjelldal.

– De har slettet både mitt og flere andre sine innlegg. Det er uprofesjonelt. Folk må få lov å si sin mening når de kommer med denne nyheten ni dager før festivalstart, konstaterer hun.

Torsdag ettermiddag er Hove Music Festival sin facebookside fjernet.

– Jeg har ikke kontroll på om kritiske kommentarer har blitt sletta fra facebooksidene til festivalen, sier daglig leder i Hove Music Festival, Marius Amundsen.

Han sier alle ansatte har jobbet helt til det siste for å få til festivalen.

– Dette er ufattelig trist, og vi er oppriktig lei oss.

– Når visste de ansatte om at dette ikke ville gå?

– De fikk greie på det i går klokka 16.00.

Hovefestivalen 2007

Bildet er fra en tidligere festival på Hove.

Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX

Under to tusen solgte

Festivalledelsen har vært umulig å få tak i etter at det i går ble kjent at Hove Music Festival er konkurs. De har ikke villet gå ut med hvor mange billetter som er solgt i forkant av årets festival.

Seaside Production AS, som står bak Hove Music Festival, hadde åtte millioner kroner i gjeld da selskapet begjærte seg konkurs onsdag. Selskapet har opplyst at verdiene er 770.000 kroner, ifølge konkurskjennelsen fra Aust-Agder tingrett. Det er ti ansatte i selskapet.

En av scenene på Hove

Riggingen foran årets festival var godt i gang. Dette er en av scenene som skulle brukes.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Nå forteller bobestyrer Ole Magnus Heimvik om svært beskjedent billettsalg:

– Jeg vet ikke helt nøyaktig, men det er mindre enn to tusen.

Til sammenligning hadde forgjengeren, Hovefestivalen, mer enn 60.000 besøkende i 2012. Årets festival skulle ta opp arven etter Hovefestivalen, som sist ble arrangert på Tromøy i 2014.

Milliongjeld

Heimvik ble oppnevnt som bobestyrer onsdag ettermiddag, og har ikke fått alle detaljer. Han har møte med styret i dag.

Folk som har kjøpt billetter vil ikke få penger tilbake, sier Heimvik:

– Jeg ser ikke hvordan det skulle være penger til det i boet. Lønn, skatt og moms prioriteres, så festivalbilletter vil anses som lavest prioritert.

Han sier publikum i så fall må melde kjøpte billetter som et krav til boet, men at det trolig ikke har noe for seg. Et todagerspass kostet 1899 kroner.

Alesso, Jason Derulo, Ina Wroldsen, Klovner i Kamp og Bjørn Eidsvåg er noen av artistene som skulle opptre under årets festival, som skulle arrangeres 28.–29. juni.

Hove-plakat
Foto: Janne Aateigen / NRK

Kan få pengene tilbake fra banken

Selv om det ikke er penger å få tilbake fra konkursboet, kan det finnes håp for dem som har kjøpt festivalbilletter.

Pia Cecilie Høst fra Forbrukerrådet sier at hvis billettene er kjøpt med kredittkort, Visa eller Mastercard, kan man kreve refusjon fra banken.

– I avtalen med banken står det at om man kjøper noe man ikke får, kan man kreve pengene tilbake. Men da må du bevise at du har prøvd konkursboet først. Så da kan man bare sende en e-post til boet og dokumentere det, sier Høst.

Banksjef Sidsel Christensen i Sparebanken Sør sier til Agderposten at en rekke kunder allerede har kontaktet dem i forbindelse med festivalkonkursen. Hun sier at kundene deres sannsynligvis får pengene igjen.

Pia Cecilie Høst

Pia Cecilie Høst fra Forbrukerrådet sier at de som har kjøpt billetter med kredittkort, Mastercard eller Visa kan få refundert penger fra banken. Men da må man først rette krav til konkursboet.

Foto: Halvor Njerve / Forbrukerrådet

Flere hundre frivillige

Ansvarlig for de frivillige, Martin Svendsen, synes situasjonen er trist:

– Vi har vært godt i gang med rigging i to dager. Dette er bare trasig og trist. Oppslutningen har vært veldig bra fra frivillige, lag og foreninger. Vi hadde 570 navn på blokka av frivillige og dugnadsfolk, og regner med at det hadde vært 600 før festivalen var i gang. De fleste er lokale, men også noen utenbys.

Festivalleder Marius Amundsen vil ikke svare på om han tror det blir noen festival i fremtiden:

– Det kommenterer jeg ikke i dag.

Hove

Mye var allerede klart foran årets festival.

Foto: Janne Aateigen / NRK