NRK Meny
Normal

Hove gir ekstrainntekter

Økt billettsalg på Hovefestivalen gir flere hundre tusen kroner i ektrainntekter.

Sol på Hovefestivalen

I år er det rekordmange campere på Hove. Festivalen gir også klingende mynt i kommunekassa i Arendal.

Foto: Tom Øverlie/NRK P3

Totalt tar Hove Drifts- og Utviklingsselskap AS, som eies av Arendal kommune, halvannen million kroner i leie for området. Ekstrainntektene skal brukes til å ruste opp Hove for de som bruker området.

20 prosent flere campere i år enn i fjor, fører til flere hundre tusen kroner i ekstra inntekter for kommunen i år, ifølge leder for det kommunale driftselskapet Terje Stalleland.

Terje Stalleland

Med 20 prosent flere campere enn i fjor, blir det flere hundre tusen kroner ekstra som kan brukes på Hove-området i år, ifølge leder for det kommunale driftselskapet Terje Stalleland.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Det betyr mer penger i kassa, etter kontrakten vi har med Hovefestivalen. Men festivalen gir også utfordringer til oss. Den er en god kunde, men er krevende, som en god kunde skal være.

– Det må stadig gjøres forbedringer for å ta imot stadig større antall publikum. Men festivalen er viktig, og vi ser at den blir bare viktigere og viktigere. Både økonomisk og markedsmessig hjelper den oss veldig mye, sier Stalleland.

Bedre enn noen gang før

Når de første store konsertene kjøres i gang i kveld er det med bedre komfor for publikum enn noen gang.

Det kommunale driftselskapet som leier ut området bruker nemlig hele overskuddet til å ruste opp leiren og turområdet. Det betyr nylagte tak på flere av de mange eldre bygningene i området, og på amfiscenen, der det er brukt flere hundre tusen kroner.

– Det kommer alle brukere av Hove tilgode. Det er sånn vi jobber, at de pengene vi får inn, de skal vi bruke på Hove. Dette vil alle nyte godt av, sier Stalleland, som håper at amfiet også kan være interessant for andre arrangører.